{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een kijkje en een aaitje binnen en buiten de buik.

(Photo source: SWNS). Wat nu als je halverwege jouw zwangerschap je eigen kind al kon vasthouden?

Afbeelding blog 'Een kijkje en een aaitje binnen en buiten de buik.' Achtergrond blur afbeelding

Nog eventjes, en dan is dit ook weer normaal.

Wat dan? Je baby zien en voelen tijdens de zwangerschap. En 'm vervolgens op de schoorsteenmantel zetten. Of een mooi plekje aan de muur geven. WAT?

Ja, het kan. Zoals er al griezelige beelden kunnen worden gemaakt met 3D foto's, kan een bedrijf in Engeland dit nu ook 4D doen. Vier-dimensionale baby's. Back To The Future is nu het heden.

Naar het schijnt wordt er van de 3D foto een malletje gemaakt. En die toveren ze om tot een gnuftig beeldje. Of zo'n grappig relief schilderijtje.

Als ik als oma later op deze manier verteld zou worden dat ik een kleinkind krijg, zou ik er wellicht meteen een lichte hartaanval van krijgen. Van de schrik.

Een blinde Braziliaanse baby-draagster werd zo'n service aangeboden. Tja, dan vind ik het wel heel waardevol. Stel je voor dat je zelf geen enkele echo foto kunt bekijken, dan is dit zeker een uitkomst. Zelf weet ik dat ik tijdens mijn zwangerschap echt leefde van de ene echo tot de volgende. Razend benieuwd hoeveel meer Baby op een heus mens zou lijken, en ik kon me niet voorstellen dat er ECHT leven in mijn buik zat. Ook al voelde ik dat hij hele gym-sessies in gang zette.

Zou ik zelf zo'n beeldje laten maken? Ik denk het niet. Er gingen al geruchten dat de 3D foto niet zo goed zou zijn voor de baby. Dat het maken van echo foto's het kindje best eens zouden kunnen beschadigen.

Ook moet ik zeggen dat het er een beetje eng uitziet. Als een wassen beeld. Als een prop uit een scene van Harry Potter.

Te stilstaand. Te onheilspellend.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je