{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een kamer vol slingers en een urn in de kast

19 weken geleden is onze prachtige dochter overleden.. morgen vieren we de verjaardag van één van haar zusjes.

Afbeelding blog 'Een kamer vol slingers en een urn in de kast '

I will remember you, and all that we have been through
There is no angel, that can be more angel than you
I see you every night when your star is shining bright
And I cry, and I smile, I wish you where here, with me

Racoon – Don’t give up the fight

Normaliter schrijf ik niet twee blogs zo dicht op elkaar maar vandaag moet ik het van mij afschrijven. Dit weekend zullen wij de verjaardag van onze middelste dochter Elisabeth vieren. De hele week staat toch een beetje in het teken van de voorbereidingen. De tweede verjaardag van je dochter laat je niet zomaar aan je voorbij gaan. Zeker niet als je een kind hebt dat nooit twee zal worden. Ik vind het belangrijk… ik moet sterk zijn en we gaan dit doen. De beslissing is al snel genomen dat ik wil dat onze beste vrienden en familie erbij zijn en ook alle baby’s. Christine en Elisabeth (en ik stiekem ook) zijn dol op de baby’s in onze omgeving, maar het is ook lastig. We beslissen dat we de verjaardag zullen vieren op de geitjeshoeve en niet thuis. Ik vind het te lastig thuis. Ik vind het moeilijk om alle kinderen bij elkaar te hebben en er eentje zo ongelofelijk erg te missen. Ik wil helemaal niet dat ik mij zo voel. Ik wil morgen niet in de belangstelling staan maar het is zo ontzettend moeilijk om mijn verdriet te verbergen. Het gaat al mis in de aanloop naar de verjaardag toe en ik foto’s van Elisabeth door mijn zus laat maken voor de uitnodiging. Op het moment dat ik in tranen uit wil barsten, vliegen er drie ballonnen weg. Twee witte en een roze. De symboliek steunt mij. Het is net of Juliëtte wil zeggen.. kijk mam, ik ben die roze.. ik vier hier boven ook een feestje (en net als Christine en Elisabeth ben ik dol op ballonen). Ik bestel een taart voor Elisabeth een veel te grote taart aangezien we ’s ochtends gewoon thuis met ons eigen gezinnetje taart gaan eten. Afwijken van mijn normale patroon in taart bestellen wil ik gewoonweg niet. Het is de eerste keer na het overlijden van Juliëtte dat ik mij heb voorgenomen om taart te gaan eten zonder mij hier schuldig over te voelen naar Juliëtte. Ik vind taart namelijk gewoon echt feest voedsel en de keren dat ik het hiervoor heb gegeten werd ik letterlijk misselijk van verdriet. Ik heb vandaag geprobeerd om zoveel mogelijk verdriet weg te huilen. Het is vandaag 19 weken geleden. De vrijdagen blijven lastig. Vanochtend liep ik op de dansles van Christine en Elisabeth tegen één van de zusters van het ziekenhuis aan. Ik ben er al de hele dag van uit balans. Ik had mij zo goed gewapend vanochtend. Het lukt niet. Ik zie haar en ik breek… snel probeer ik mijzelf te herpakken omdat Elisabeth voor haar verjaardag op dansles mag uitdelen. Het moet een leuk moment zijn en niet verdrietig. Gelukkig heeft Elisabeth er niets van gemerkt. Iedere keer als ze mij namelijk ziet huilen zegt ze “Mama, niet huilen, kusje?”. Ze is lief… zou Juliëtte ook dit karakters hebben gehad? Zou ze net zo knuffelig zijn geweest als onze andere meiden? Ik merk dat herinneringen vervagen. Dit is ook wat rouwen zo moeilijk maakt. Ik vind oprecht dat het de eerste weken beter ging dan nu. Ik raak verwijderd van aanrakingen, geuren en dingen die nog met haar overlijden in verband staan. Bijna alles is afgerond en ik moet zoeken naar ‘nieuwe’ dingen. Ik wil iedere herinnering zo tastbaar mogelijk maken en ik wil nieuwe herinneringen maken maar dat gaat helaas niet. Ik moet door.. maar op dit moment is het niet zo makkelijk. Nu ik dit schrijf zit ik in mijn woonkamer. Een kamer die ik vol met slingers heb en een urn in de kast. Het is moeilijk om de kamer te versieren terwijl je het verdriet door merg en been voelt. Ik ga het doen morgen voor Elisabeth… zij verdient het…

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je