{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een hele goede en snelle bevalling

Na mijn zwangerschap die ik heftig heb gevonden een top bevalling.. ipv alle heftige verhalen van bevallingen was bevalling gelukkig goed!

Afbeelding blog 'Een hele goede en snelle bevalling'

na mijn zwangerschap waarvan je het verhaal in mijn eerste blog kunt lezen kwam dus op 14 september de dag dat wij naar het ziekenhuis gingen... 

Vreemd je gaat met een dikke buik het huis uit en je weet, we komen terug met onze jongen. Ik heb die zondag eerst nog even goed moeten huilen omdat ik ziekenhuizen echt heel eng vind, waarom? Geen idee... gewoon gelukkig nooit in het ziekenhuis gelegen denk ik. 

A fijn, die dag kwamen mijn ouders en zus nog even langs om me een hart onder de riem te steken en toen was het zover. Jeetje wat spannend. Traan weg pinken en gaan dacht ik toen we in de auto zaten. 

Eenmaal in het ziekenhuis kreeg ik een balie ingebracht die hopenlijk ontsluiting zou geven want dat had ik nog helemaal niet. Dat ging allemaal prima. Ik kreeg er harde buiken van maar meer ook niet en we zijn samen nog even gaan slapen. De balie moest hopenlijk zijn werk gaan doen en zou er bij genoeg ontsluiting uit vallen.... 

S morgens helaas zat de balie nog zoals die zat. Ik kreeg alvast een naald ingebracht voor evt. De aansluiting met de infuus want die dachten ze wel dat ik dat nodig zou gaan hebben. Daarna hebben ze de bal in eruit gehaald en wat een geluk... toch genoeg ontsluiting dus ze konden me water breken. 

En ja hoor daar waren de weeën. Tenminste ik was bang dat het alleen harde buiken waren, maar ze waren een stuk heftiger en de verloskundige kon bevestigen dat het weeën waren. Ze vertelde me heel goed hoe ik ze op kon vangen en na een tijdje ging het zo goed dat mijn man zelfs dacht dat de weeën afnamen. Wat gelukkig niet het geval was. Ze bleven om de 2 min komen. 

Na een tijdje moest ik naar de wc en daar raakte ik even in paniek. De weeën werden zo heftig. Maar ook hier was de verpleegkundige bij om me gerust te stellen. Om 13u mocht ik op me zij gaan liggen. De kleine man lag verkeerd, maar het ging goed. 

Ik mocht mee gaan persen. Daar had ik wel even moeite mee... Hoe doe je dat?! En ook daarin werd ik super geholpen! Na een uur kwamen ze kijken en toen was er best even haast. Ze konden zijn hoofdje al zien!!

Het bed werd omgebouwd de spullen erbij gehaald en ja hoor... ik mocht echt persen en met 10 minuten en 2 keer knippen (waar door ik wederom even in paniek raakte, maar weer super geholpen werd. Er was geen tijd om te verdoven maar ik heb serieus niks gevoeld) was onze mooie lieve kleine man er. Wacht prachtig mooi. Wat een super team. Onze knul. 2x een abgar score van 10 en alles was super!!!!

Gelukkig.... mijn zwangerschap was heftig, maar als ik 20x moet bevallen zoals deze bevalling zou ik het zo doen.....

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je