{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een goede plek voor je dierbaarste bezit.

Mijn kinderen zijn mijn dierbaarste bezit, maar wat gebeurt er met hen als mijn man en ik op jonge leeftijd zouden overlijden?

Afbeelding blog 'Een goede plek voor je dierbaarste bezit.'

Toen ik vanmorgen een rondje nieuws deed op nu.nl, kwam ik ook terecht bij het deel 'entertainment'. Ik vind het namelijk altijd wel grappig om te lezen wat er gebeurd is in 'sterrenland'. Nu stond er een interview met Xelly Cabau van Kasbergen, zij is namelijk peetmoeder geworden van Xess Xava, het zoontje van Wesley en Yolanthe. Toen ik dit stukje las, deed me dat weer erg nadenken over hoe wij dat allemaal met onze kinderen geregeld hebben... oftewel... niet geregeld hebben.

Bij mijn man in de familie is het een gewoonte dat er peetouders benoemd worden. Zo zijn een oom en tante van mijn man zijn peetouders. Wat die rol precies inhoudt weet ik eigenlijk niet, maar het schijnt op de een of andere manier wel een belangrijke rol te zijn. Zijn peetouders zien we eigenlijk niet zoveel, maar tijdens ons trouwen was het wel een soort van verplicht om ze als dag gast uit te nodigen. 

Peetouders schijnt wel weer wat anders zijn dan voogd, want van wat ik begrepen heb, zou mijn man vroeger bij een eventueel overlijden van zijn ouders niet automatisch naar zijn peetouders zijn gegaan. Hij en zijn zus hebben dan ook weer allebei verschillende peetouders, dus dat zou ook niet heel logisch zijn geweest.

Voor onze kinderen hebben we niks, geen peetouders, maar ook geen voogd voor als wij eventueel zouden overlijden. Dat idee beangstigt mij trouwens wel een beetje, want wat gebeurd er dan als wij eventueel zouden overlijden? Dan zou ik heel graag willen dat ze bij iemand terecht komen aan mijn kant van de familie, maar voor mijn man geldt dit niet. Hij zou perse willen dat ze aan zijn kant van de familie terecht zouden komen. Daar zit gelijk het probleem en de reden waarom we nog niks officieel hebben vastgelegd. Maar wat als...?

Hebben jullie officieel dingen vastgelegd voor jullie kinderen en hoe zijn jullie tot deze beslissing gekomen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je