{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een goede afsluiting van de dag!

Toen mijn krummeltjes nog baby's waren, heb ik ze ontzettend veel gemasseerd. Nu is dit minder, maar wat is dat eigenlijk jammer!

Afbeelding blog 'Een goede afsluiting van de dag!' Achtergrond blur afbeelding

Toen mijn oudste mannetje geboren werd, wisten we nog helemaal niks van het ouderschap. We wisten niet hoe alles zou gaan verlopen, laat staan hoe het zou gaan als het allemaal niet zo goed zou verlopen. Hij bleek het kiss syndroom te hebben en was een enorme huilbaby. Als ik foto's terug kijk van die tijd, zie ik wel een trotse moeder, maar wel een moeder die helemaal op was. Bleek, futloos zonder energie. 

Op aanraden van mensen in mijn omgeving ben ik toen babymassage gaan doen, daarnaast zijn we naar de osteopaat gegaan, maar dat even terzijde. Ik ben dus, toen hij ongeveer 6 weken oud was, een cursus babymassage met hem gaan volgen. Dit werd gegeven door de leidster van de cursus Samen Bevallen. Maar waar ik gehoopt en stiekem ook wel gedacht had dat dit (gelijk al de eerste keer) een groot succes zou worden, werd het een regelrechte ramp. Waar de andere cursisten heerlijk aan het masseren waren en alle babietjes leken te genieten, was die van mij alleen maar aan het krijsen. Nee, niet huilen, echt krijsen! Ik voelde mij doodongelukkig, maar gaf niet op.

Thuis ging ik ook aan de gang met de massage en ik merkte dat zijn eigen, veilige omgeving hem meer rust gaf, waardoor hij wel kon genieten van de massage. Niet een volledige massage, maar de handjes, de voetjes of zijn gezichtje mocht ik vaak wel doen. Ik merkte dat hoe vaker ik het deed, hoe relaxter hij werd. En niet alleen hij, maar ook ik ging er steeds meer van genieten. Het werd een lekker momentje van ons samen en vaak sliep hij na zo'n massage beter dan zonder. Ook na de geboorte van mijn andere kinderen ben ik ze gaan masseren, niet weer een hele cursus gevolgd, maar gewoon lekker op eigen initiatief. Helaas deed ik dit niet zo vaak als bij mijn oudste (tja, er waren immers wat andere kleine stoorzendertjes), maar toch probeerde ik dit wel regelmatig te doen. En ook bij hen merkte ik dat ze er echt wel baat bij hadden.

Naarmate ze ouder werden deed ik dit helaas minder. Ik merk dat je er echt de rust en de tijd voor moet nemen en op de een of andere manier gaan andere dingen dan voor. Vaak als ze in bed liggen kriebelen we ze wel even over hun rug of door hun haren, maar een hele massage, nee dat niet. Tot gisteravond. Mijn oudste was helemaal niet in orde en had erg last van zijn benen. Na hem eerst getemperatuurd te hebben (je mag immers niet masseren met koorts), legde ik een matrasje op de grond neer en zei ik dat ik hem even lekker zou gaan masseren. Eerst zijn rug gemasseerd met massageolie en daarna zijn benen. Het nare gevoel wat hij had in zijn benen, werd door de massage minder, super fijn! Hij genoot heel erg van de massage en vroeg of ik dit morgen (vandaag) weer wilde doen. Na de massage hem in bed gelegd en we hebben hem tot vanmorgen niet meer gehoord.

Vandaag was dus die dag dat hij weer gemasseerd wilde worden en waar er één schaap over de dam is, volgen er meer. Ik ben 45 minuten bezig geweest met het masseren van alle kids. Ze vonden het heerlijk!

IMG-20160131-WA0009_1454264797.jpg

Maar waar ze het zelf lekker vinden om gemasseerd te worden, vinden ze het ook heel erg leuk om ons te masseren. Dus wij mochten ook gaan liggen en werden ook lekker gemasseerd hihi Nou ja.. lekker? Soms ging het niet helemaal zoals het zijn moest, maar de lol die ze er in hadden was ook wel heel wat waard :-)

IMG-20160131-WA0008_1454264898.jpg

Masseren jullie de kinderen ook weleens? En hou je er zelf ook van?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je