{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een echte pleuter :)

Over de filosofieën van een bijna 4 jarige Pleuter en hun prachtige denkbeelden en problemen

Afbeelding blog 'Een echte pleuter :)'

Onze dochter wordt in januari eindelijk 4, en o wat heeft ze zin om naar school te gaan! Ze kan niet wachten om nieuwe kinderen te leren kennen. Nieuwe dingen te leren en bij bekenden op school te komen. Haar bloemetjes school zoals ze het zelf noemt. 

Nu heeft ze van blueband een broodtrommeltje gekregen, helemaal trots zelf uitgezocht (al was er maar 1 kleurtje meer). Samen in de vaatwassser gestopt om hem vervolgens te bewaren tot januari. 

Na het douchen komt ze in tranen naar me toe, dus vraag ik haar wat er aan de hand is.

'Mama, als je een broodtrommel krijgt dan moet je naar school he?'

'Ja schatje, bijna. Eerst nog sinterklaas, kerst en vuurwerk.

'O ja, maar mama ik wil niet naar school, want dan gaan alle kindjes mij pesten en slaan.'

Op dat moment schoot mijn hart een beetje in mijn keel, was zo blij dat ze er zo een zin aan had! Dat maakt het voor mij namelijk ook een stuk fijner!

'Maar waarom denk je dat dan lievie, je kan daar juist nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Waar je mee kunt spelen en leren. Die hier mogen spelen en misschien mag je daar wel spelen. En ik weet zeker dat wanneer jij lief voor hen bent, zij ook lief voor jou zijn'.

'Ja, maar mama .... dan gaan hun broertjes mij slaan .... '

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je