{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een dagje 'vrij'.....

Hoe vrij is een moeder eigenlijk op haar vrije dag??? Ik heb een dagje bijgehouden om dat te ontdekken....

Afbeelding blog 'Een dagje 'vrij'.....'

Ik begin de dag vroeg, omdat ik even een client moet wakker bellen. Samen met Arjan, drink ik een kopje koffie, als we de kleine horen. Ik wip haar uit bed en maak haar flesje warm. Na haar flesje, krijgt ze een schone luier en neem ik haar mee in ons bed om nog even naar baby-tv te kijken. Als ik in ons bed omringt heb met haar voedingskussen en onze hoofdkussens, pak ik alvast snel ondergoed en sokken, washandje en handdoek, zodat ik meteen de douche in kan springen, als ze in bed ligt. Ik borstel vast mijn haar, zodat de klitten eruit zijn en ik straks meteen mijn hoofd onder de douche kan steken. Leg kleding klaar. Tandenborstel klaarzetten. Zo, das gepiept!

Ik spring bij Anne in bed. Even lekker knuffelen. Na 5 minuten, poept ze haar schone luier vol. Het is een voltreffer! De poep zit tot aan haar nekje. Alles gaat uit en ik was haar van top tot teen. Afdrogen, schone luier en schoon rompertje aan! Nu is ze welke geworden, dus ik leg haar in bed. Daarna wacht ik even tot ze echt slaapt en dan spring ik de douche in! Alles snel, snel, snel! Haren wassen, lichaam wassen, tanden poetsen, afspoelen en eruit. Haren afdrogen, lichaam afdrogen, deo, parfumpje, ondergoed, sokken, kleding, snel make-uppen, bed opdekken en naar beneden. Daar wacht de hond! Ik doe de gordijnen open, babyfoon in mijn zak, pak een piepzakken voor Balto en sluit t huis af! Met Balto wandel ik naar het bos. Na een half uurtje zijn we weer terug. Anne slaapt nog heerlijk. Ik ruim de vaatwasser uit en in en laat hem een keer draaien. Niet vergeten dat ik ook echt nog een paar wasjes moet draaien vandaag!

Ik zet een kop koffie en zie op de babyfoon dat Anne wakker is geworden. Ik haal haar uit bed en zet haar in haar kinderstoel. Pak een fruithapje, een slabbertje en snoetendoekjes en ga haar lekker haar fruit geven. Ze geniet ervan. In de tussentijd zet ik een cd met kinderliedjes op! Dat is gezellig!!

Na haar fruithapje, verschoon ik haar luiertje en leg ik haar in de box. Ze gaat heerlijk spelen. Ik maak de keuken verder schoon en maak een beginners met de woonkamer. Na een half uurtje maak ik een flesje warm en geef die aan Anne! Nog even en ze kan de fles zelf vasthouden, maar nu nog niet! Na haar fles heeft ze weer een volle luier! Hop, even verschonen!

Grijp ik meteen de kans om iets te doen aan Mount Washmore! Ik leg Anne even tussen haar knuffels in haar ledikantje. Pak een zooi was bij elkaar en vul de machine. Oh chips! Die vieze slabbers! Ik vis de was er weer uit en mik een zooi vlekverwijderaar over de slabbers! Zo, alles weer terug in de machine en aanzetten maar! Ik ga naar Anne en besef me dat ik echt t bed even moet verschonen! Dus die haal ik af! Even het dekbed laten luchten. Met Anne naar beneden. Ik zet haar in haar kinderstoel en geef haar een broodkorstje! Daar blijf ik even bij, want ik vind het nog wat griezelig af en toe! Intussen zing ik mee met de cd! Ik maak een flesje roosvicee en zet die op haar stoeltje! Het lukt haar al best goed om het zelf een beetje te doen! Ik complimenteer haar. Dan geef ik haar een speeltje en ga verder met de woonkamer! Dan even de wc, want die is ook vies! Over wc gesproken, ik merk ineens dat ik echt nodig moet plassen. 'Hooooo Gert, let daar nou eens op', hoor ik mezelf tegen mezelf zeggen. Anne gooit haar speeltje op de grond! Even handen wassen en daarna geef ik het aan!

Ik pak de stofzuiger en ga met de Franse slag door de beneden verdieping heen! De trap is ook vies. Die moet ook. En de eerste verdieping eigenlijk ook, maar niet nu, want de hond moet weer een rondje! Kind in de wagen. Even insmeren want de zo'n schijnt behoorlijk! Riem pakken en wegwezen. We doen een rondje bos! Anne vind het prachtig! Weer thuis laat ik haar nog een paar slokjes drinken en leg haar in bed! Daarna de was in de droger en nog een was erin. Een volle wasmand neem ik mee om te vouwen. Beneden zie ik dat mijn koffie inmiddels niet zou misstaan in de ijstijd, dus ik zet een nieuw bakkie. Ik vouw de was en drink mijn koffie terwijl ik de cd uitzet en even grote mensen televisie kijk! Anne gaat huilen. Even speen erin en het is weer goed! 

Terwijl ik de was vouw, drink ik teugjes van mijn koffie! Ooooh wat kan dat lekker zijn! Op tv zie ik een sandwich voorbij komen. Oh ja! Eten! Dat had ik nog niet gedaan en het is bijna 15.00 uur. Ik smeer wat brood en eet t op. Ik hoor Anne haar stemmetje door d'r babyfoon. Ik ga haar haken en geef haar een fles. Daarna boertje en schone luier en inde box. Ik gooi een papiertje weg en zie dat de hond een poging heeft gedaan om een gat naar Australië te graven. Ik zucht diep, pak een bezem en een schep en ga aan de slag. Als ik klaar ben, spuit ik de poten van de hond af, want die zien zwart van het zand. 

Binnen hoor ik Anne. Ze is wat bozig. Ik maak een flesje roosvicee voor haar. Dat is lekker zeg! Dan weer terug in de box. Maar daar heeft ze echt geen zin in, ze wil rechtop. Dan maar gezellig met mama op de bank. Lekker knuffelen en gek doen. Na een kwartiertje leg ik haar toch echt weer even in de box. Alvast fruithapje maken voor morgen. Oh ja, ook alvast de bloemkool snijden en de aardappels schillen voor vanavond. Wat voor vlees ook alweer? Oh ja, gehaktballen! Gehakt even op kamertemperatuur laten komen. Pfffft, ik moet weer plassen! Snel naar de wc, maar eerst even de was ophangen! Ik vlieg naar boven, hang de was op, haal de eerste was uit de droger! Zo dat is voor vanavond of morgen. Ik ren weer naar beneden, maar als ik onderweg naar onze slaapkamer kijk, zie ik dat het bed nog opgedekt moet worden. Kussensloop 1 zit erom, of Anne begint te huilen. Snel naar beneden. Ach, die schat heeft haar koppie gestoten tegen een box spijltje. Even troosten, maar ze wil niet meer teruggelegd worden. Hoe laat is het? Bijna 17.00 uur! Dan kan ik al wel haar avondeten geven. Ik zet haar in haar stoel en warm een Olvarit potje met zalm op. Ze vind het heerlijk, maar gaat erg huilen als het op is! Nog maar een toetje fabriceren van Bambix dan! Oh dat is lekker!!! Als dat ook op is, staat Balto al klaar, want die weet dat hij t schaaltje uit mag likken. Tijd om nog een wandelingetje te doen met hem! Anne in de wagen en hup, daar gaan we. Eenmaal thuis, geef ik Balto zijn snoepjes en vul een kleine fles met water. Neem Anne mee naar boven en kleed haar uit, terwijl ik het bad vol laat lopen. Heerlijk in bad, aankleden, voorlezen, slaapliedjes zingen en naar bed. Ik loop naar beneden en besef me dat ik nog steeds niet naar de wc ben geweest. Snel maar even doen. Zo, kan ik eindelijk het avondeten voorbereiden. Ik schil de aardappelen en snij de bloemkool, maar moet tussendoor een aantal keer naar boven om een speentje aan Anne te geven.

Oh ja, het bed! Niet vergeten! Eerst gehaktballen draaien. Als ik het eren heb opgezet, ga ik naar boven, om het bed af te maken. Pffft, rotklus! 

Terug naar beneden! Aardappels koken! Ik hoor een sleutel in de voordeur. Arjan komt lachend binnen en geeft me een kus. 'Hai schatje! Heb je lekker genoten van je vrije dag?'

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je