{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een broertje of zusje voor onze dochter?! (#1)

Onze dochter is een jaar en wij hopen dat het ons gegeven is een broertje of zusje te krijgen. Geheel onbevangen beginnen wij aan deze reis.

Afbeelding blog 'Een broertje of zusje voor onze dochter?! (#1)'

Vanaf het moment dat we onze dochter, na haar geboorte, mee naar huis namen voelde ik het al. We willen in de toekomst graag een broertje of zusje. 

Als ze één is geworden besluiten we om er weer voor te gaan. Super spannend maar ook heel leuk. Bij poging drie is het, ondanks een zeer onregelmatige cyclus, raak. Al snel voel ik me hartstikke misselijk en super zwanger. Dolblij zijn we! Opa's en oma's worden ingelicht, de dierbaarste vrienden mogen delen in ons geluk. 

Van dochterlief waren we ook bij poging drie zwanger en verliep de zwangerschap zonder noemenswaardige problemen. Een ietwat hoge bloeddruk op het einde maar ach dat mocht de pret niet drukken. De liefde voor haar is zo ontzettend groot. In deze tweede zwangerschap zijn we ons toch wat bewuster van hoe bijzonder het is om een kindje in je buik te hebben en hoeveel liefde de geboorte van een kind met zich meebrengt. Manlief blijft zeggen: "we zijn super blij maar we moeten wel eerst de 12 weken door".

Iets wat we echt voelen. We kunnen ons hart pas echt open stellen als we zeker weten dat dit goed zit.  Het weekend voor de termijnecho hebben we een etentje met vrienden. "Hoe gaat het met de kleine?" 

Ik geef aan dat ik denk dat het goed gaat. Ik ben hartstikke misselijk, moe en mijn buikje begint al iets te bollen. Het geluk is aan onze zijde.

Dan komt de dag van de termijnecho. Met gezonde spanning stappen we de echokamer binnen. Het blijft toch altijd bijzonder om je kindje voor het eerst te zien. Vanwege mijn gekantelde baarmoeder krijg ik een inwendige echo. Meteen is er een prachtige baby te zien. De echoscopist kijkt en kijkt. Er volgt een diepe zucht: "sorry, maar ik heb geen goed nieuws voor jullie. Ik zie geen hartslag".

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je