{{ message.message }}
{{ button.text }}

EEN BRIEF AAN MIJN DOCHTER – LIEVE LOLA 20 MAANDEN

Over kletsen, hard fietsen, glijden en veel grapjes maken. Een persoonlijke brief aan mijn dochter over alles wat ze ons in deze 20e maand.

Afbeelding blog 'EEN BRIEF AAN MIJN DOCHTER – LIEVE LOLA 20 MAANDEN'

Lieve Lola,

20 maanden oud ben je vandaag! Wat groei je toch snel. Je bent al zo groot, maar tegelijk ook nog zo ontzettend klein. Wat hebben we weer een super fijne maand gehad samen. Je verbaasd ons nog steeds bijne iedere dag weer met je streken en ontwikkeling. Ik kan je gewoon niet meer bijhouden zo snel als je gaat. Wat heb ik weer van je genoten in deze feestelijke maand waarin we samen cadeautjes uitpakten met kerstmis, wat je geweldig vond! Met grote ogen keken we naar het mooie vuurwerk "boem!" tijdens oud & nieuw. Ook speelde je zo ontzettend lief met je vriendje Lars tijdens mama's verjaardagsfeestje, ik had totaal geen omkijken naar je. Dat was de kers op mijn (verjaardags)taart!

Het liefste wat je tegenwoordig doet is lopen. Zodra je wakker bent is dat het eerste wat je wilt. Lopuh, lopuh, lopuh! En als het even kan het allerliefste natuurlijk buiten. Of glijden van de glijbaan in het schooltje of in het speeltuintje. Nog een keertje, en nog een keertje! Hadden we maar een glijbaan in de woonkamer, dan kon ik al je andere speelgoed inpakken. Ook fiets je graag op je fietsje de hele woonkamer door, Zoef! Wat ga je hard!

Je praat tegenwoordig echt aan één stuk door, dat vind ik zo gezellig, lekker kletsen met jou! Hele verhalen vertel je, mijn kletskousje. Je maakt grapjes en trekt gekke bekken. Wat een clowntje ben je toch. Steeds weer komen er nieuwe woorden en zinnetjes uit je mond. "Makelijk eten" (smakelijk eten), "Lola buiten lopen", "Lola toetje eten", "Lola poep daan". '" Mama, jasje uit". Ik kan echt hele gesprekken met je voeren en dat is niet alleen gezellig, maar soms ook heel erg handig! We begrijpen elkaar op deze manier steeds beter.

Je wilt ook alles zelf doen "Lola doen". En als het niet lukt verander die zin al snel in "mama doen". Slimmerik! Sinds kort ga je met ons onder de douche. Vroeger vondt je dat verschrikkelijk maar nu is het één groot feest. Wat fijn!

Afgelopen week was je een beetje ziek en kon je een keer 's nachts echt niet slapen. Toen heb je fijn bij papa en mama in het grote bed mogen slapen. Dat was lekker knus zeg. Het was wel een beetje krap omdat je zo lekker tegen mij aan kroop. Twee wiebelkontjes tegen elkaar is alleen niet zo'n handige combinatie om in slaap te vallen. Gelukkig sliep jij wel lekker door en was ik vooral bezig om meneer Konijn steeds uit mijn gezicht te duwen maar stiekem was ik ook heel erg aan het genieten van een slapende Lola zo dicht tegen mij aan. Gelukkig ben je nu weer beter en slaap je weer fijn door.

Wat was het weer een fijne maand, lieve Lola. Nog steeds weet je ons bijna iedere dag weer te verbazen met je streken en de dingen die je doet of zegt. Wat ben je toch een leuk en lief vrolijk meisje! Je bent ook echt een knuffelkontje aan het worden, heerlijk! Ik hou van jou, liefje!

Heel veel kusjes en een dikke knuffel,

Mama

Lees mijn andere maandelijkse brieven aan Lola hier

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je