{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een bezoekje ziekenhuis!

Vandaag helemaal naar Den Bosch gereden. En niet om carnaval te vieren maar voor een bezoekje ziekenhuis.

Afbeelding blog 'Een bezoekje ziekenhuis!'

Iehak heb jullie al verteld dat ik behandeld word met hormoontabletten vanwege mijn hormoonschommelingen. Ik ben daar heel gevoelig voor en eigenlijk is het lastig als je daar als vrouw last van hebt want je kunt eigenlijk nergens terecht. Als je naar je huisarts gaat zeggen ze toch al snel dat het tussen je oren zit of dat het nou eenmaal bij de maandelijkse sores hoort. Dus deal er maar mee. Dat wordt er eigenlijk letterlijk tegen je gezegd. En ik wordt daar wel eens boos om. Er zijn ondertussen al zoveel deuren in mijn gezicht dichtgeslagen. De enige die mij echt snapt en mij ook geholpen heeft is mijn ppd deskundige.  Oftewel mijn expert op gebied van premenstrueel syndroom,  postpartum depressie en nog meer hormonale narigheid . Ze heeft naar mijn mening de juiste behandeling voor vrouwen met die hormonale problemen . De behandeling met dydrogesteron oftewel duphaston. Door geblunder van mijn gynaecoloog toendertijd is de preventieve behandeling bij mij mislukt helaas. Maar goed gedane zaken nemen geen keer dus ik kijk ook vooruit en niet meer achteruit. PMS wordt vaak veroorzaakt door een te lage progesteronspiegel en de progesteron waardes moeten dan verhoogd worden . Daar doet duphaston dus zijn werk. Zo ook bij postpartum depressie . 

Huisartsen zijn vaak niet bekend met deze materie en behandeling.  Dus er wordt al snel naar antidepressiva gegrepen. Zo ook mijn huisarts. In de eerste instantie wilde ze de medicijnen wel voorschrijven maar daar kwam ze later van terug omdat ze niet genoeg kennis had van de behandeling met hormonen. Ze stopte dus ineens met voorschrijven en dat betekende dat ik ineens zonder medicijnen kwam te zitten. En als er iets hormoonschommelingen geeft, is het ineens stoppen ermee. Geen goed idee dus.

Mijn ppd deskundige stuurde mij dus door naar een gynaecoloog waar ze mee samen werkt en dat was dus niet vlak naast de deur. 

In Den bosch aangekomen bij een immens groot ziekenhuis liepen mijn man en ik naar de afdeling gynaecologie.  In de wachtkamer was het niet druk. Ik liep naar het afspraken kantoor om mij te melden en die dame vertelde mij doodleuk dat ik weer naar beneden kon gaan om een ziekenhuispas te laten maken. Daar was niks over gezegd aan de telefoon en ik was telefonisch al ingeschreven.  Ze ging dus even overleggen met de gynaecoloog. Ik werd gelijk door de gynaecoloog binnen geroepen. Een man naar mijn hart. 

Ik vertelde alles over mijn hormonale problemen vanaf mijn 1e bevalling. Hij luisterde aandachtig en stelde vragen . Hij was wel bekend met de behandeling van hormonen en dat was fijn. Iemand die het begreep. Hij heeft een behandel plan gestart en ik ga nu langzaam afbouwen met de hormonen en slik weer 50 mg pyridoxine . Oftewel vitamine b6.  Zeer goed voor het zenuwstelsel en zit ook in bananen . 

Na dit bezoek was ik opgelucht en had ik t gevoel dat het alleen nog maar beter kan gaan. Ik hoop dat de huisartsen zich toch meer gaan verdiepen in deze behandeling want ik ben het levende bewijs dat het helpt. 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je