{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een bezoekje aan zijn broertje en schoonzus

Het broertje en schoonzus van mijn man hadden ons uitgenodigd om langs te komen. Mijn man was in de ochtend met J, naar zijn ouders geweest

Afbeelding blog 'Een bezoekje aan zijn broertje en schoonzus' Achtergrond blur afbeelding

Twee weken na het incident bij zijn ouders, werden wij uitgenodigd door zijn broertje. Wij gingen wel eens vaker spontaan bij zijn broertje langs en hadden het dan ook altijd heel gezellig.

Mijn man was in de voormiddag met J. naar zijn ouders geweest. Hij wilde een keer alleen met J. naar zijn ouders en ik mocht dan ook niet mee. Ik vond het prima zolang hij maar op tijd terug was voor de voeding van J. De moeder van mijn man was altijd geneigd om J. van alles te geven om te eten. Dingen die hij nog niet eens mocht op zijn leeftijd.

Mijn man was terug en nadat J. had gegeten, vertrokken wij richting zijn broertje. Wij waren daar best vroeg en de ouders en zusje van zijn schoonzus waren er ook. Gezellig was het. J. kon lekker vrij spelen, niemand die hem claimde. Hij kon lekker zijn gang gaan. Wij waren een spelletje aan het doen en hadden het over van alles en nog wat. Het ging vooral om J. hij was in een korte tijd zo groot geworden. Het verbaasde zijn broertje hoe snel zoiets kon gaan.

De deurbel ging, zijn ouders stonden voor de deur. De sfeer was meteen gespannen en de vader van mijn man liet heel duidelijk merken dat hij mij niet moest hebben. Het interesseerde mij niet wat hij dacht, ik was op bezoek bij het broertje van mijn man. J. was moe en wilde slapen. Ik liep met hem naar boven om hem te laten slapen.

Na een paar uren was J. wakker en werd meteen geclaimd door de ouders van mijn man. Niemand anders kon en mocht met hem spelen. Zijn ouders bleven ook maar praten over hoe gezellig het was toen J. samen met mijn man bij hun op bezoek was. Ik nam J. van zijn vader over en zei dat hij zijn flesje moest krijgen en dat het zusje van de schoonzus van mijn man met hem wilde spelen. Zijn vader keek heel afkeurend en wilde J. niet aan mij geven. Ik nam J. uit zijn handen en ik herhaalde weer dat J. zijn flesje moet krijgen. Hierop keek hij heel dreigend naar mij. Ik bleef hem ook aankijken. Ik dacht, wat jij kan, kan ik ook. Ik laat mij niet uit het veld slaan door jullie. Ik had de grootste lol met de schoonvader van zijn broertje en wij waren ook constant aan het lachen. De blikken die ik van de ouders van mijn man kreeg, waren priceless. Zij konden het niet hebben dat ik ergens wel geliefd ben en wel die liefde krijg die ik eigenlijk van hen zou moeten krijgen.

J. ging van mijn man weer naar zijn moeder. Zijn moeder heeft altijd de regels aan haar laarzen gelapt en deed het vandaag weer. Wanneer J. kusjes op zijn wangetjes krijgt, zit hij vol met eczeem. Zowel mijn man als ik hebben dat bij onze ouders aangegeven en aan ze gevraagd om dit niet te doen. Bovendien weet je niet wat je met je meedraagt. Zijn moeder luisterde hier nooit naar en ik moest haar altijd er op wijzen dat ze het niet moest doen. Vandaag weer. Niet in zijn gezicht hoor zei ik tegen haar. Ze zei dat doe ik niet! Ik zag dat ze J. een kusje op zijn wangetje had gegeven, want haar lippenstipt zat over zijn hele wang. Mijn man hoorde het, maar zei wederom niks tegen zijn moeder. J. begon te huilen en ik nam hem over van zijn moeder. Ik keek haar aan en zei J. blijft nu rustig bij zijn mama zitten en ik zal die lippenstift even van zijn wangetjes vegen. Zijn moeder zei niks meer en keek mij dreigend aan. Zullen wij naar huis gaan, vroeg ik aan mijn man, want als ik hier langer blijf zullen de blikken die ik hier krijg mij zeker doden. Zijn schoonzus keek mij aan en zei ja ik heb ook al heel wat blikken jouw kant op gezien. Ga maar gauw anders zitten wij hier met jouw dead body zei ze lachend.

Mijn man zei zullen wij wachten totdat mijn ouders gaan? Ik keek hem aan en zei wij zijn hier alleen gekomen, waarom moeten wij op jouw ouders wachten? J. is ook moe, laten wij nou maar gaan. Met  tegenzin gaf mijn man toe en wij gingen naar huis. In de auto begon het weer. Ik werd weer op van alles aangesproken. Ik deed alles weer verkeerd. Mijn man zag niet wat voor blikken ik van zijn ouders kreeg en dat zijn moeder J. een kusje op zijn wang had gegeven, terwijl dat niet willen. Ik zei tegen hem, jammer dat je dit alleen hebt gezien en dat je niet zag wat jouw ouders constant aan het doen waren. Maar goed, zoals altijd doe ik het altijd. J. en ik zullen de volgende keer gewoon thuis blijven, kan jij alleen met je ouders zitten. Daar gaat het je om. Je denkt aan de gevoelens van je moeder, denk eens een keer aan je vrouw. Hoe zal zij zich voelen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je