{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een baby en een bruiloft

twee maanden na de bevalling ons huwelijk gepland, dat kan toch makkelijk?

Afbeelding blog 'Een baby en een bruiloft' Achtergrond blur afbeelding

Op mijn verjaardag, 20 december, vroeg mijn vriend mij ten huwelijk. Ik was toen al vijf maanden in verwachting en in april verwachtten we ons eerste kindje. Het huwelijksaanzoek beschrijft wel weer precies hoe we in elkaar zitten.

Ik lag al in bed en hoorde meneer de trap op komen, klokslag 12 uur, om mij te feliciteren met mijn verjaardag. Vervolgens ging hij weer naar beneden, maar halverwege hoorde ik hem omkeren. Waarschijnlijk zich druk aan het bedenken dat dit dan toch het moment moest zijn. Hij kwam binnen en ging naast het bed op zijn knieën en deed zijn aanzoek. Ik zei natuurlijk 'ja' en lag vervolgens helemaal in een deuk, gelukkig overkwam hem hetzelfde. Een dikke kus en ik ging weer slapen haha.

Maarja oke en nu, wat doen we, gaan we trouwen voor of na de bevalling en hoe pakken we het aan. Beiden vonden we het onzin om je te verloven, en er dan ongeveer een jaar tussen laten alvorens te trouwen. Hup aanpakken die hap, ik zou tenslotte gewoon ''huppakee' bevallen en dan wel weer topfit zijn om op de dansvloer te staan.
We besloten om 26 juni te trouwen, op een vrijdag en wellicht met mooi weer. In maart gingen we in ondertrouw en konden de voorbereidingen beginnen.

15 april was mijn uitgerekende datum, ware het niet dat onze dochter tien dagen later ter wereld kwam, en dan ook nog via een pittige bevalling die eindigde in een keizersnede. 25 april, nog twee maanden tot de bruiloft.
N wat tegenslagen knapte ik gelukkig vlot op en hervatte, op sporten na, het normale leven weer met een bruiloft in de nabije toekomst. De kleine ging zonder probleem overal mee naartoe, jurk passen, schoenen kopen, bloemen uitzoeken etc. Ik gaf trouwens ook gewoon overal borstvoeding ook op het terras ik maak me daar niet druk om, het hoort erbij.

26 juni kwam in alle vroegte de kapper om mijn haren te doen, ik had samen met onze dochter Mila bij mijn ouders geslapen. De kleine sliep nog veel wat wel prettig was. Het enige was, dat ik nog borstvoeding gaf, toch best onhandig op zo'n moment. Toen de kapper klaar was hadden we nog een uur tot mijn aanstaande echtgenoot en familie leden zouden komen. De spanning bouwde zich op, en dan heb ik het niet over de spanning van de dag maar de spanning in mijn borsten! Gelukkig de kolf wel bij de hand dus eerst maar eens de hele boel leeg gekolfd, wat een opluchting. Snel plassen en de jurk aan. Na een aantal foto's in de tuin gingen we naar het gemeentehuis. De kleine ging bij opa en oma in de auto en die droegen zorg voor Mila aldaar. En wat gedroeg ze zich keurig in het gemeentehuis, tja voor hetzelfde geld schreeuwt ze alles bij elkaar. Dat had ons ook niet uitgemaakt, we hadden al gezegd doe maar een kort praatje want iedereen kent ons wel. 

Nadien een fotoshoot op de prachtige Holterberg even alleen met z'n twee. Vervolgens terug naar mijn ouderlijkhuis voor koffie en gebak met overgroot opa en oma. Weer even een plas en kolf momentje voor mij want hierna zou het wel even duren voor het zover was. Ik moet zeggen dat ik het op hakken toch erg goed vol kon houden. Fijn dat oma Mila de fles wel wilde geven, erg prettig dat ze me zo goed heeft geholpen!

's avonds gingen we eten en feesten in een club in de buurt, wat een top feest. De kleine werd na ons eten wat onrustig, ja ze was de gehele dag overal bij! Gewoon in de kinderwagen lekker buiten want het was prachtig weer en ze had een prachtig jurkje aan. Het scheelt dat iedereen haar wel even wilde vasthouden als ze onrustig was. En onze goede vrienden zijn zelfs met haar gaan wandelen. Op zich is die onrust niet zo gek als er binnen een band staat te spelen, maar het maakte haar allemaal niet veel uit. Tegen twaalf uur stonden mijn borsten echt op knappen en kon ik de gasten wel wegkijken! Mijn ouders namen Mila mee naar huis, vrienden van ons hadden ons namelijk een overnachting in een hotel cadeau gedaan, erg lief!
Erg lief, maar echt op dat moment was ik het liefst naar huis geracet alles uitgetrokken en de kolf aan de borst om ze leeg te kolven. Onze eerste nacht zonder Mila. Toen rond een uur eindelijk iedereen de deur uit was namen we een taxi naar het hotel. Het was een superromantische nacht ik zat meteen een kleine 20 minuten aan de kolf en we waren beiden helemaal naar de knoppen haha. Lekker genieten van een warm bad om vervolgens in slaap te vallen met een fikse onweersbui op de achtergrond. ja dit is het echt leven als kersverse papa en mama.
Zou ik het nu anders gedaan hebben? Afgezien van een extra kolfmoment zou ik het niet anders gedaan hebben. Het leven is zoals het is en wij besluiten dingen gewoon te doen en niet overal steeds af te wegen wat de voors en tegens zijn. We kunnen zeggen dat we weer een prachtige ervaring rijker zijn

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je