{{ message.message }}
{{ button.text }}

Educatieve tijdschriften voor kinderen

Afbeelding blog 'Educatieve tijdschriften voor kinderen' Achtergrond blur afbeelding

Voorlezen is leuk en leerzaam. Wanneer je je kind regelmatig voorleest heeft hij of zij automatisch al een stapje voor als het proces van leren lezen begint. Natuurlijk is het mogelijk om een boek te kopen in de winkel of te lenen in de bibliotheek, maar wat dacht je van een gezellig, educatief tijdschriftabonnement speciaal voor je kind? Zo krijgt je kind iedere keer weer een leuk en leerzaam cadeautje in de brievenbus.

Tegenwoordig zijn er diverse kindertijdschriften verkrijgbaar. Van peuters tot pubers en voor meisjes of jongens. Om je een eindje op weg te helpen volgt hieronder een opsomming van de leukste educatieve tijdschriften voor kinderen.

Tijdschrift peuters

Pippo

Pippo is het eerste eigen blad voor peuters van 1 tot 3 jaar. Het verschijnt  12 keer per jaar. Pippo heeft elke maand een ander thema. De woordplaten, spelletjes en verhaaltjes zijn daar dan ook op gebaseerd. Door de handige tabjes kan je kind ook zelf al goed ‘boekje kijken’.

Pompoen

Pompoen is een tijdschrift voor oudere peuters en kleuters van 3 tot 7 jaar. Pompoen verschijnt 10 keer per jaar. Pompoen bevat iedere maand een uitgebreid prentenboekverhaal van maar liefst 22 pagina`s, kleutervragen en spelletjes.

Tijdschrift kleuters

Bobo

Bobo verschijnt om de 4 weken en is er speciaal voor kinderen uit groep 1 en groep 2. Iedere keer is er weer een thema dat aansluit op de belevingswereld van de kleuter. Bijvoorbeeld herfst, kerstmis of zwemles. Behalve voorleesverhalen en stripverhalen bevat Bobo ook veel bobo spelletjes om cijfers, letters en ruimtelijk inzicht te leren. Zo wordt je kind spelenderwijs voorbereid op groep 3.

Rompompom

Rompompom is speciaal voor kleuters uit groep 1 en 2. Rompompom werkt met de ‘Schatkistmethode’. Dit is de meest gebruikte leermethode voor kleuters in ons land. Rompompom  sluit dus aan op de leerstof in groep 1 en 2 en verschijnt 10 keer per jaar.

Tijdschrift kinderen uit groep 3 en 4

Okki

De Okki  is het grote broertje van Bobo. Ook Okki verschijnt om de 4 weken en sluit aan op de lesstof van groep 3 en 4. Zo leert je kind spelenderwijs lezen en rekenen. Net zoals de Bobo bevat ook dit tijdschrift Okki spelletjes.

Maan roos vis

Maan roos vis is de opvolger van Rompompom voor kinderen uit groep 3.  Het tijdschrift sluit aan op lesmethode van school ‘ Veilig leren lezen’ Op deze manier kan het kind zelf alles al doen en leert het bijvoorbeeld begrijpend lezen.

Tijdschrift kinderen uit groep 4-5-6

Vanaf groep 4 gaan kinderen bijna volledig zelf lezen. Er zijn diverse leuke, educatieve tijdschriften die aansluiten op de belevingswereld van kinderen uit deze leeftijdsgroep. Ze kunnen zo zelf hun eigen tijdschrift lezen en leerzame spelletjes doen.

Taptoe

De Taptoe is familie van Bobo en Okki. Leerzaam en leuk vanaf groep 5.

Inkie

Een echt meidentijdschrift voor meiden uit groep 4,5 en 6. Behalve verhaaltjes bevat het Inkie tijdschrift ook knutselideetjes, recepten en originele ideeën voor een spreekbeurt.

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje is de jongensversie van het meidentijdschrift Inkie. Geschikt voor jongens uit groep 4,5 en 6. Het tijdschrift bevat een vervolgverhaal van de Dolfje Weerwolfje boeken, grappige moppen en lekker veel puzzels en strips.

Welke tijdschriften lezen uw kinderen?

Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je