{{ message.message }}
{{ button.text }}

Drie is genoeg maar toch is er verlangen naar meer :)

genieten van de tijd en de momenten die je met ze heb, maar ik wil meer kan ik dat wel of moet het gewoon zo blijven?

Afbeelding blog 'Drie is genoeg maar toch is er verlangen naar meer :)'

Gek eigenlijk het gaat zoals het gaat, maar toch is er verlangen naar meer. Ik ben nu 36 en heb 3 gezonde kinderen. Een dochter van 4 een zoon van 1.5 en nog een dochter van 10 maanden. Onze laatste dochter was niet gepland en was een totale verassing. Nu 10 maanden later wil ik eigenlijk nog wel een baby. Wat moet ik doen? Meer kinderen? of toch zo laten want eigenlijk kan mijn huis en ik en mij man niet meer kinderen aan en is ons gezin eigenlijk wel compleet. 

Nee geen kinderen meer voor ons het is wel genoeg zo. Of toch niet elke keer als ik naar een baby kijk beginnen mijn eierstokken weer te rammelen. Is dat een teken? Ik weet het niet. En toch zeg ik nee. Ik vind het wel genoeg en genieten van de leeftijden en de fases die nog gaan komen. Het zorgen voor een baby is geweldig maar de fases er na zijn ook geweldig. 

Neem nou mijn dochter van 4 na de zomervakantie is ze naar kleuterschool gegaan en ik merk nu dat het al een heel meisje aan het worden is. Wil graag met vriendinnetjes en vriendjes spelen het liefst elke dag. Ik moet gaan leren laten los laten want dat is goed voor haar en haar ontwikkeling, maar vind dat echt heel moeilijk. Ik kan het gevoel nog zo goed voelen dat ze geboren werd en in mijn armen lag te slapen. Wat een geluk was dat. 

En dan onze zoon van 1.5. Hij is ook al zo zelfstandig. Hij wilde eigenlijk vanaf dat hij vast mocht eten alles zelf doen. Hij kon al lopen toen hij 8 maanden was en dat was ook wel fijn want ik bleek plots zwanger te zijn van onze laatste dochter. Hij wil graag lekker buiten spelen en het liefst alleen zodat hij zijn gang kan gaan. toch blijft ook hij mijn kleine mannetje waarvoor ik moet zorgen. 

En dan mijn kleine meid 10 maanden al weer. Ook zij wil ook graag haar eigen ding al doen, maar ze is nog zo klein. Ik wil graag voor haar zorgen lekker op de bank zitten en een flesje geven en lekker knuffelen, maar daar denkt zij al anders over. Zij wil spelen met haar broer en zus en door het huis tijgeren. 

Waar blijft de tijd het gaat echt te snel en daarom wil ik nog een baby het liefst nog wel 10 maar dat kan echt niet. En wil ik dat nou echt wel? Weer 9 maanden zwanger een bevalling en dan nachten van voeding naar voeding elke 2 tot 3 uur. Nee dat wil ik ook niet. Ik denk dat ik me er bij neer moet gaan leggen. Kinderen worden nu eenmaal groot en zo is het nu eenmaal. Lekker genieten van wat ik heb.

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je