{{ message.message }}
{{ button.text }}

Drama, drama, drama... of kan het ook meevallen?

We worden ermee overladen op facebook en andere social media: verhalen over hoe zwaar het hebben van kinderen is.. maar is het echt zo erg?

Afbeelding blog 'Drama, drama, drama... of kan het ook meevallen?' Achtergrond blur afbeelding

Al tijdens mijn zwangerschap ben ik onder andere via facebook verschillende pagina's met informatie voor ouders gaan volgen. Het was een mooie voorbereiding op de komst van ons eerste kindje. Want als je nog geen ouder bent, kun je je ook echt niet voorstellen hoe het leven met een kleintje zal zijn. Maar toch kom ik nu, na 2,5 maand erachter dat ieder kind toch echt anders is en het ouderschap dus ook echt per kind/gezin verschilt. 

Soms wordt ik er wel een beetje moe van, het zoveelste artikel over "kleine terroristen", cartoons met zwaar verwaarloosde moeders en klaagzangen over hoe zwaar het wel niet is om kinderen te hebben en het gebrek aan privileges die we als ouders eigenlijk zouden moeten hebben in de maatschappij. 

Ik mag niet klagen, mijn zoontje sliep na 2 weken al een aardig eind de nacht in en na 6-7 weken sliep hij na de voeding van 22.30-23.00 uur door tot een uur of 7 in de ochtend. Maar ook hij huilt wel, de krampjes zijn hier meer dan bekend en spugen doet hij ook wel. Zoals ze er bij het consultatiebureau er een graadmeter aan gaf: we hebben niet voldoende aan een spuugdoekje, bij iedere voeding moeten we een hydrofiel luier bij de hand hebben om zelf niet met kleding vol witte vlekken rond te lopen. 

Zoals ieder kind heeft ook mijn zoontje zijn aandacht nodig en er zijn dagen dat ik weinig tijd heb om iets voor mezelf te doen, laat staan met het huishouden bezig te zijn. En plan ik een gezellig bezoekje aan een vriendin, dan kan het zo maar zijn dat hij het volledige bezoekje huilt.
Maar hier tegenover staan gelukkig dagen dat ik wordt overladen met zijn mooie scheve lach, zijn heerlijke gebrabbel en het zien van het spartelen als hij soms tot wel een uur lang lekker in de box ligt te spelen. 

Sommige dagen zijn vermoeiend en het vroege opstaan valt niet altijd mee. Maar de moeilijke momenten wegen niet op tegen de mooie momenten die ik ervoor terug krijg. Ik heb altijd een grote kinderwens gehad en ben blij dat ik gezegend ben met het krijgen van zo'n mooi mannetje. 

Dus als ik tegenwoordig weer een titel van een artikel voorbij zie komen wat wijst op een klaagzang over het ouderschap, scroll ik lekker verder. Ik geniet volop van mijn zoon, kijk vol verbazing naar alle ontwikkelingen die hij door maakt en haal hier mijn energie uit. Zo bouw ik maar vast een voorraadje positieve energie op, waar ik op kan bouwen als het een periode minder gaat.

Hiermee wil ik de moeders die wel veel problemen ervaren in het moederschap niet afvallen, maar ik wil wel aan alle (aanstaande) moeders laten weten dat het echt niet altijd zo zwaar of negatief is. We mogen ons gelukkig prijzen dat we onszelf mama mogen noemen en moeten ons best doen om onder de druk van de maatschappij zoveel mogelijk van onze wondertjes te kunnen genieten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je