{{ message.message }}
{{ button.text }}

Draak van een zwangerschap

een draak van een zwangerschap, in verwachting zijn, ik kon echt niet begrijpen wat daar nou zo leuk aan is.

Afbeelding blog 'Draak van een zwangerschap' Achtergrond blur afbeelding

Zo bijzonder, een wonder, prachtige tijd, echt genieten. 

voor mij helaas niet. Ja het is bijzonder en ja het is een wonder maar ik heb niet genoten. 
De eerste weken van mijn zwangerschap was ik moe en niet een beetje moe maar zo moe dat ik de hele dag sliep.
Daarna begon ineens de misselijkheid die stopte niet meer tot ik een week of 32 in verwachting was. Wat nog een beetje hielp waren gember tabletten van de tuinen. 

Rond de 17 weken kreeg ik pijn aan mijn bekken, direct naar de fysio geweest en daar vertelden ze mij dat ik bekken instabiliteit had.  BALEN!  
Ik werk in de zorg en kreeg het met de dag zwaarder, Mijn werkgever was niet heel erg meedenkend en liet mij ondanks de pijn hele dagen werken.  
Dit was slopend, ik heb me ziek moeten melden, nee ze waren niet blij met me maar het kon echt niet meer. Het allerergste vond ik nog dat ze mijn klachten niet serieus namen.  ze deden het af als de ''gezonde'' ziekte.    

Met 30 weken begonnen mijn vingers te tintelen kreeg ik steken in mn pols en de pijn in mijn bekken was inmiddels doorgetrokken naar mn rug en ik kon niet meer zitten, liggen of staan.

Ik kreeg twee injecties in mijn polsen omdat ik carpaal tunnel syndroom had. wow dat luchtte op, 1 kwaal weggestreept.

De bekken instabiliteit was geen instabiliteit meer maar zwangerschaps ischias.  Ik sliep niet meer van de pijn en door de hormonen natuurlijk. Ik omhelsde zijn hormonen, ik mocht en kon me altijd ongegeneerd laten gaan, toch grappig dat ik nu niet meer midden in de supermarkt durf te huilen. En ik had vreselijke poets buien, snachts om 03.00 de keuken schoonmaken, koffie zetten en broodjes smeren voor manlief.  

Ik ben nog 2 x opgenomen geweest om normaal te kunnen slapen, Ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan, na een nacht goed slapen ziet de wereld er heel anders uit. 

Ondanks al mijn kwalen en pijntjes genoot ik van mijn momenten bij de verloskundige, even hartje luisteren  echo's en pret echo's
Ik genoot van het gezellige getrappel in mijn ENORME buik van de momenten dat ik de enige was die haar kon voelen, ze was toen nog echt alleen van mij.  

Door een rekenfoutje ben ik over de 42 weken gelopen,  de uitgerekende datum klopte niet als we samen terug rekende. (mijn man was namelijk niet thuis die week en nee ze is niet van de melkboer.)

Mijn bevalling was vreselijk en uiteindelijk is mijn dochter geboren dmv een keizersnede.   

Ik krijg vaak de vraag of wij voor een tweede gaan maar om eerlijk te zijn zit ik daar niet op te wachten, we hebben het super met zn drieën.  En ik tel mijn zegeningen.  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je