{{ message.message }}
{{ button.text }}

Doorkomende tandjes? Gaan met die banaan!

De Baby Banana Brush is een unieke bijtring en tandenborstel in één, ideaal bij doorkomende tandjes!

Afbeelding blog 'Doorkomende tandjes? Gaan met die banaan!'

Een stukje historie van de Baby Banana Brush door de oprichtster,

Een paar jaar geleden struikelde en viel mijn twee jaar oude kleinzoon en viel op zijn tandenborstel toen hij probeerde om zijn tanden te poetsen. De traditionele harde plastic tandenborstel doorboorde het gehemelte en kwam tot op centimeters van zijn hersenen. Als moeder van acht kinderen wilde ik het gebruik van deze tandenborstels in de toekomst voorkomen, maar hoe?

Vele vragen waren in mijn gedachten en ik besprak ik ze met mijn schoondochter, die is mondhygiëniste. Met haar inzicht en het idee voor een flexibele tandenborstel werd de Baby Banana geboren. Ze vertelde me over veiligheid, specificaties en het design wat we nodig zouden hebben, zoals een lichte "C" vorm aan de borstel.

We brainstormden over ideeën van leuke dingen die zouden kunnen passen bij een "C" vorm en daaruit kwam de banaan naar voren! Ik had wat ervaring met eerdere producten van mijn bedrijf, het ontwikkelen van kunststoffen en andere materialen. Ik heb toen overleg gepleegd met een aantal ingenieurs en samen kwamen we tot de conclusie dat 100% medische siliconen het beste materiaal zou zijn om flexibiliteit te garanderen.

We wisten dat we iets leuks en unieks met een flexibele tandenborstel en bijtring in één die niet bestond op de markt zouden brengen. We lanceerden we ons product op de Amerikaanse Academie van kindertandartsen in Washington, DC in Mei 2008. Er was veel enthousiasme voor het product bij deze kindertandartsen en we begonnen met de verkoop van onze tandenborstel in kinder-tandartspraktijken en baby boetieks.

 1717.jpg1718.jpg       1719.jpg 1772.jpg1744.jpg

Sinds het debuut van de Baby Banana Brush, hebben we nog een aantal nieuwe modellen ontworpen, zoals de nieuwe baby Brush Cornelius die afgeleid is van een maiskolf en de buigzame EleFriend voor kinderen van 2-4 jaar. We zijn ook een partnerschap aangegaan met Spry Tooth Gel waardoor we nu ook Xylitol baby tandpasta/gel kunnen leveren.

Prijzen en awards

Tot onze grote vreugde hebben we wereldwijd al vele prijzen en awards gewonnen en is de Baby Banana Brush in Nederland ook genomineerd als Baby Product van het Jaar 2016.

websitebannerawards-klein-bpvhj.png


Spelenderwijs vertrouwd met dagelijkse mondverzorging

Nog voor uw baby het eerste tandje krijgt is het belangrijk om al te beginnen met de dagelijkse verzorging van het tandvlees. Het voorzichtig masseren van het delicate tandvlees, tanden en tong bevordert al in een vroeg levens stadium een gezonde mondhygiëne bij uw baby. U kunt namelijk de Baby Banana Brush al gebruiken vanaf 3 maanden.Op deze manier maakt het kind op spelenderwijs kennis met een tandenborstel en de daarbij behorende dagelijkse routine van tandenpoetsen.

Heeft uw baby nog geen last van doorkomende tandjes, dan kan uw baby wel alvast kennis maken met de Baby Banana Brush als bijtspeeltje. Het brede handvat is makkelijk vast te houden en heeft een goede grip en, ontwikkelt spelenderwijs, de fijne motoriek van de handjes doordat ze draaiende bewegingen in de mond maken. (Des gewenst is het mogelijk om een fopspeen koordje door het handvat te steken, voor het geval uw baby de borstel laat vallen).

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je