{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Donormelk voor baby's in VUMC

Alle baby's op de afdeling neonatologie in het VUMC krijgen nu allen moeder- of donormelk. Ben ik de enige die dit een beetje gek vind?

Afbeelding blog '​Donormelk voor baby's in VUMC'

Een bericht wat ik meerdere malen zag langskomen; donormelk voor alle baby's in het VUMC. Waarschijnlijk niet mijn meest politiek correcte stuk, maar ik vond het toch een beetje een raar idee. Ik zeg ook eerlijk dat ik me er nooit over ingelezen heb, maar ik vind het wel een vreemd idee.

Ik weet nog dat ik voor het eerst hoorde van moeders in Suriname, die de borstvoeding voor meerdere buurkinderen verzorgde. Dat vond ik ook al een ietwat viezig idee. Dan is donormelk zoals hoe in Nederland ingericht wel anders en gewoon uit een fles, maar ik vraag me dan wel eens af of het inderdaad zoveel beter is?

Ik heb borstvoeding gegeven en begreep toen juist altijd dat het zo goed is, omdat de melk zich afstemt op de behoeftes en leeftijd van het kind. Maar mis je dit grote voordeel niet wanneer het donormelk betreft?

In het artikel werd aangegeven dat VUMC kiest voor deze strategie, zodat alle baby's op de neonatologie afdeling moedermelk krijgen. De donormelk word dan ook alleen gegeven aan de baby's, waarvan de moeder het niet mag of kan geven door bijvoorbeeld medicatie. Uit onderzoek is gebleken dat zeker bij deze kwetsbare groep baby's, grote gezondheidsvoordelen worden behaald door moedermelk. Dat is voor mij dan ook wel een reden om het niet af te wijzen en uit te gaan van zelfs grote voordelen van moedermelk van een donor. Maar het neemt niet weg, dat ik het idee nog wel ietwat vreemd vind.

Maar zoals ik eerder heb aangegeven, ik heb mij hier nooit over ingelezen. Mijn mening is dus puur op gevoel en ik sta ook zeker open voor kritiek of andere zienswijze. 

Tags: #Baby & Zo, #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je