{{ message.message }}
{{ button.text }}

Do it yourself – De babykamer

Iedere ouder wil voor zijn of haar toekomstige kind natuurlijk de mooiste babykamer..

Afbeelding blog 'Do it yourself – De babykamer' Achtergrond blur afbeelding

Iedere ouder wil voor zijn of haar toekomstige kind natuurlijk de mooiste babykamer. Soms is het niet mogelijk om de duurste spullen te kopen en om eerlijk te zijn is een dure babykamer niet per definitie de mooiste. Als het financieel even wat minder gaat dan is het nog steeds mogelijk om een hele mooie babykamer te creëren. In dit blog wat tips om zelf een leuke babykamer te maken.

Meubels

Ten eerste zijn er natuurlijk de meubels. Een babybedje, een commode en eventueel een kledingkast. Deze zou je van een tweedehands website kunnen kopen of op een rommelmarkt. Je kunt de meubels, welke meestal van hout zijn, schuren en een leuk kleurtje geven. Je kunt er daarna voor kiezen om nog een leuk figuurtje op de meubels te schilderen. Je hebt dan voor een fractie van de normale prijs een leuk en origineel babykamertje.

Dit stoeltje heb ik op dezelfde manier opgeknapt. Het was nog van toen ik zelf een ukkepuk was, vuurrood en eigenlijk niet meer van deze tijd. Even geschuurd en gelakt. Wat blauwe accenten en het is nu het lievelingsstoeltje van onze bengels.

Accessoires

Het leukste is natuurlijk de accessoires uitkiezen voor je babykamer. Een mooie lamp, een spiegel of een leuk schilderijtje voor aan de muur. Je kan dit allemaal nieuw kopen maar meestal hebben we zelf nog wel het een en ander op de zolder liggen of in de schuur. Heb je nog een spiegel liggen bijvoorbeeld dan kun je er een lijst omheen maken. Met wat houten latten maak je de lijst en met wat creativiteit kun je deze versieren.

Je kan de lijst schilderen in dezelfde kleur als je meubels en verder versieren. Je kan er bijvoorbeeld wat figuurtjes op schilderen of je beplakt hem met pailletten. Dit geeft een blinkend effect wat kinderen heel interessant vinden en als de lamp erop schijnt ontstaan er in de kamer lichtpuntjes.

Een schilderijtje maak je natuurlijk zelf. Je kan bijvoorbeeld het geboortekaartje naschilderen met de naam en geboortedatum erop (dit doe je natuurlijk als de baby er is) of je maakt een schilderijtje van een dier, een bekend tekenfilmfiguurtje of iets wat jij zelf leuk vindt.

Ook is het leuk om een leuk bordje voor op de deur te maken. Je kun dit heel eenvoudig maken van een klein plankje. Je zaagt het in een leuk vormpje of gewoon een rechthoek. Nog even schuren en schilderen. Daarna zet je er de naam van je kind op of gewoon baby. Dit kun je erop schilderen maar ook met een watervaste stift kom je een heel eind.

Wat je tegenwoordig ook veel ziet is muurschilderingen. Deze kun je in stickervorm kopen maar je kunt dat natuurlijk ook zelf doen. Een trucje om dit zelf te doen is om het plaatje op de muur te projecteren met een overhead projector of met een oud dia apparaat. Je tekent dan eenvoudig het plaatje na en kleurt het daarna in met bijvoorbeeld acrylverf.

Nog enkele tips

Zo dat waren wat ideeën om je babykamer op een goedkope manier zelf op te fleuren. Je kan heel wat zelf maken en ben je zelf niet zo handig met een zaag of kun je niet zo goed lakken of schuren dan zijn er natuurlijk ook vrienden of familieleden die je om hulp kunt vragen. Zeker als je zelf zwanger bent is het raadzaam om het lakken en schuren even aan een ander over te laten. Een leuke babykamer hoeft niet altijd duur te zijn, met wat creativiteit kom je ook een heel eind en geef je je kindje een kamer waar naast wat geld zeker net zoveel liefde in is gestoken!

  Deze pagina is geschreven door mama Francis Manders    

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je