Snap
  • DIY
  • #creatief
  • #kinderkleding
  • #jongens
  • #spijkerjas
  • #kledingpimpen

Spijkerjasje pimpen

DIY

Ik maak graag kleding voor mezelf en soms ook voor de jongens. Dit keer hield ik het heel simpel en pimpte ik een spijkerjasje.

Ik ging laatst met de kinderen naar de markt waar Valère zelf de strijkapplicaties mocht uitzoeken. Het werd een leuke verzameling.

Snap

 Op de rommelmarkt kocht ik een leuke spijkerjas voor het geweldige bedrag van €2. Soms hoeft fashion niet duur te zijn ;)

Snap

De strijkapplicaties van de Xenos zaten vastgeplakt aan het karton. Beetje jammer want zo blijft er een restje karton achter waardoor het hier minder plakt.

Snap

Ik probeerde eerst een aantal combinaties voordat ik iets vast ging zetten.

Snap
Snap

Als je de juiste combinatie gevonden hebt en weet waar je alle applicaties wilt hebben kun je ze vast gaan zetten.

Snap

Zorg dat je de applicatie op de juiste plek hebt liggen en dat er geen stof dubbel ligt. Leg er een theedoek overheen en zet het strijkijzer op een warme stand. Gebruik geen stoom. Zorg dat je een aantal minuten perst en niet alleen er overheen strijkt.

Bij mij is het redelijk gelukt om de applicaties goed vast te strijken. Ik hoop natuurlijk dat het jasje veel gedragen gaat worden en aangezien hier alles op onverklaarbare wijze binnen een dag ontzettend vies wordt zal het ook vaak gewassen worden. Voor de zekerheid heb ik de applicaties dan ook vastgenaaid. Dit heb ik gewoon met de naaimachine gedaan, maar mocht je geen naaimachine hebben kun je dit ook makkelijk met de hand doen.

Het resultaat......

Snap
Snap
Snap
Snap

Van dit jasje is er maar één en helemaal gemaakt naar de wensen van mijn kleine vriend. Daarnaast heeft het mij nog geen €10 gekost en heb ik er een uurtje werk aan gehad. I love it when a plan comes thogether!

Heb ik je op een idee gebracht en ga je zelf ook een spijkerjasje pimpen? Stuur mij een foto, want ik ben erg benieuwd naar jullie creaties!

Veel liefs Kelly