{{ message.message }}
{{ button.text }}

'Quarantaine' Cake Bakken

Afbeelding blog ''Quarantaine' Cake Bakken'

Ryan had vandaag eigenlijk weer naar school gemoeten, maar omdat ik al dagen klachten heb die overeenkomen met coronaklachten, heb ik met juf afgesproken dat Ryan niet naar school mag komen zo lang deze klachten er zijn. 

De herfstvakantie was al aardig in de soep gelopen, omdat we gewoonweg weinig kunnen nu met 2 kleine meisjes. Dan heeft die een snotterneus en dan weer die.  Zo blijven we bezig hier, dus we komen ook amper buiten de deur momenteel. Want tsjah, we willen anderen niet aansteken natuurlijk. 

De laatste tijd zit Ryan daardoor best veel op de telefoon en op de Nintendo Switch spelletjes te spelen. Eerder kleurde hij geregeld, of was creatief bezig, maar ik merk dat dat de laatste tijd wat minder wordt en dat hij meer met de apparaten bezig is. Ik vind het de laatste tijd ook wat lastiger om hem bezig te houden aangezien de meisjes veel aandacht vragen en Ryan zichzelf kan vermaken. Niet helemaal de bedoeling natuurlijk, dus we moeten zo af en toe even wat anders verzinnen zodat ik hem iets anders kan laten doen en wat voor mij makkelijk te combineren is als er een meisje hier alles bij gilt. 

Hoe handig zijn dan die kant en klare bakmixen die je tegenwoordig in de winkel (en online natuurlijk ook) kan halen. Ik had er nog 1 van "Heerlijk uit de streek" in de kast, een bakmix voor een stroopwafelcake die ik een tijdje terug had meegenomen van de zaak.  Het enige wat we nog hoefden toe te voegen waren 4 eieren en 200 gram boter. De rest zat allemaal al kant en klaar afgewogen in de pot, het enige wat we hoefden te doen was de pot legen in een beslagkom. 

Ryan had er super veel zin in om de cake te maken. We legden alles klaar wat we nodig hadden en Ryan wilde graag zelf de eieren kapot tikken en legen in de beslagkom. Prima, hij doet dat ook wel eens op school, dus moet goed gaan toch? Bij het 3e ei spatte het hele ei alle kanten op; hij had het rauwe ei in zijn gezicht zitten, op zijn kleren én ook op onze nieuwe stoelen 😰

Gauw omkleden dus, het rauwe ei uit zijn gezicht poetsen en papa kwam al aanvliegen met de natte doek om de stoel te redden. 

En weer door met de bakmix; Ryan roerde alles goed door elkaar en we goten het daarna samen in de cakevorm. Ryan pakte de stopwatch erbij en hij hield de tijd goed in de gaten. De cake moest tussen de 50 en 60 minuten bakken. Ryan hield het goed bij en wat ik echt super knap van hem vond is dat hij mij precies kon vertellen hoeveel minuten we nog moesten wachten. Stond er bijvoorbeeld 34 minuten op de stopwatch dan wist hij mij te vertellen dat we nog 16 minuten moesten wachten. Echt heel knap voor een jochie van 6 die net in groep 3 zit. 


Toen we bij de 50 minuten waren hebben we even met een mes in het midden van de cake geprikt en bleek hij nog wat plakkerig te zijn. We hebben hem dus nog 10 minuten langer laten bakken. 

Daarna even af laten koelen en toen mocht Ryan hem aansnijden en als eerste proberen. Super lekker vond hij het, geen 1 dikke duim, maar een dubbele dikke duim is de cake volgens Ryan waard 👍👍


Super leuke activiteit dus om samen te doen en ook nog eens makkelijk qua handelingen en tijd! Gaan we vaker doen. Op naar ons volgende baksel! 

Afbeelding blog ''Quarantaine' Cake Bakken'

Alles voorbereiden en klaarzetten, onder toeziend oog van kleinste zus

Afbeelding blog ''Quarantaine' Cake Bakken'

Alles goed door elkaar roeren tot het 1 geheel is. Hier spatte vlak daarna het ei ook kapot 🤣

Afbeelding blog ''Quarantaine' Cake Bakken'

Even snel omgekleed en daarna verder roeren 😄

Afbeelding blog ''Quarantaine' Cake Bakken'

Alles in de cakevorm gieten. Normaal mag Ryan de beslagkom van mij uitlikken, maar laten we dat nu maar niet doen met die rauwe eieren er in

Afbeelding blog ''Quarantaine' Cake Bakken'

En het mag de oven in, bakken maar!

Afbeelding blog ''Quarantaine' Cake Bakken'

En klaar is 'ie! Aansnijden maar!

Afbeelding blog ''Quarantaine' Cake Bakken'

"Grote kleine" zus wil natuurlijk ook "dieeeeeeee" zoals ze zelf nogal dringend wijzend ons duidelijk maakte dat zij ook wilde.

Afbeelding blog ''Quarantaine' Cake Bakken'

Súper lekker. Lekker smeuïg ook, precies hoe een cake hoort te zijn. Dikke aanrader dus!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je