{{ message.message }}
{{ button.text }}

Knutsel- en speeltip: 'Teeveetje spelen'

Tover een doos om tot een heuse 'teevee'!

Afbeelding blog 'Knutsel- en speeltip: 'Teeveetje spelen'' Achtergrond blur afbeelding

Soms heb je van die dagen dat je even niet meer weet wat 'je met de kinderen zult gaan doen'. Daardoor kwam ik op het idee om knutsel- en speeltips met jullie te gaan delen. Uiteraard test ik ze eerst gezellig uit met mijn eigen kinderen! :-)  De nadruk van de tips zal vooral liggen op het simpel kunnen doen ervan zonder al te veel voorbereiding. Deze keer gaan we 'teeveetje spelen'! 

Benodigdheden:

doos

schaar

lijm of plakband

tekenspullen (eventueel verf)

stickers (optioneel)

poppen en speelgoed (om te gebruiken kunnen in de zelfbedachte tv-programma's)

Rintje

Mijn zoontje (4jaar) is momenteel verzot op de verhaaltjes van Rintje en zijn vriendjes. Elke avond voor het slapen gaan beleeft Rintje weer een avontuur. Zo gingen ze op een avond van oude dozen een televisie  knutselen compleet met afstandsbediening. Vervolgens gingen de honden elk hun eigen televisie-programma's naspelen. Het leuke van deze manier van spelen vind ik dat de kinderen op een speelse manier bezig zijn met de verwerking van het verhaal en zich helemaal uit kunnen leven in hun eigen fantasie.

Aan de slag

Het maken van een 'eigen televisie' is geschikt voor elke leeftijd omdat elk kind het (eventueel met hulp van een volwassene) op zijn / haar eigen niveau en interesse kan doen. Ze kunnen er naar hartenlust hele mooie knutselwerken van maken door de doos bijvoorbeeld mooi te schilderen, stickers er op te plakken etc. Je kunt het ook simpel houden door alleen het gat van het scherm eruit te knippen en een aan / uit knop te tekenen. Het is maar net wat jouw kind leuk vindt!

Zo had ik bedacht om samen lekker te gaan knutselen maar zoonlief had duidelijk voor ogen wat hij met de televisie wilde... en dat was spelen! Nadat ik hem geholpen had het scherm te knippen werden snel de hoogst noodzakelijke knoppen op de televisie en afstandsbedieningen getekend. Daarna kon 'de show beginnen' zoals hij altijd zo mooi zegt.  Met de afstandsbedieningen kon de 'kijker' van programma wisselen. Hij verzorgde zelf de programma's door er een soort poppenkast van te maken en speelde zelf ook regelmatig een rolletje mee. De foto's spreken voor zich, veel plezier!

Hebben jullie wel eens geknutseld met een lege doos? Laat het weten in de reacties hieronder! 

Volg mij ook op Instagram en Facebook!

https://www.instagram.com/kindercoach_juffieanders/

https://www.facebook.com/JuffieAnders/

www.JuffieAnders.nl

Afbeelding blog 'Knutsel- en speeltip: 'Teeveetje spelen''
Afbeelding blog 'Knutsel- en speeltip: 'Teeveetje spelen''

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je