{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe maak jij de perfecte GRIEZELfilm met je kind

Herfstvakantietip!

Afbeelding blog 'Hoe maak jij de perfecte GRIEZELfilm met je kind'
Afbeelding blog 'Hoe maak jij de perfecte GRIEZELfilm met je kind'

In Belgie begint de herfstvakantie. Dus dacht ik dat je wel leuk zou zijn om mijn activiteittip met jullie te delen. Ik maakte een echte griezelfilm met de kids. En hoewel dit heel moeilijk klinkt, is et eigenlijk super makkelijk om deze te maken. Je hebt dan ook niet veel digitale snufjes nodig en de kennis moet ook niet optimaal zijn om een leuke Halloween film te maken. 

Benieuwd? lees dan vooral verder onder deze video maar geniet eerst van onze Griezelfilm. 

https://www.instagram.com/tv/CGsYZb9gmfR/


Griezelig niet? We vonden het alvast erg fijn om deze Video te maken maar hoe doe je dit nu? 

Wel, dit wil ik wel graag jullie even uitleggen. 
Wat heb je juist nodig? 

Een camera is natuurlijk handig maar deze video is eigenlijk gewoon gefilmd met mijn Smartphone. Ik heb een Nokia 8 maar het kan eigenlijk met eender welk toestel zolang die maar een camerafunctie heeft. Het is ook handig om een tripot te hebben zodat jeje zelf mee kan filmen in de video en het zorgt ook voor een standvastig beeld. 

Een shutter kan ook makkelijk zijn. 


Om de video te bewerken kan je een app gebruiken. Er zijn erg veel videoapp te vinden maar ikzelf gebruik al jaren de vivavideoapp.

 https://play.google.com/store/apps/top?hl=nl&gl=US 

Hij is erg gebruiksvriendelijk en wanneer je echt extra functie bij wil, zijn deze echt goedkoop in tegenstelling tot andere apps. 

Maar vooraleer je begint te filmen moet je natuurlijk eerst een script maken. En dit vond ik eigenlijk het leukste deel van dit proces. Wij gingen met zijn 3 aan tafel zitten en begonnen te brainstormen. We maken eerst een soort van blad met griezelige kernwoorden. We schreven onze griezelige fantasie op en begonnen zo een verhaal te verzinnen.  Al snel kon ik een heel verhaal uitschrijvenen bedachten we een echt griezelverhaal over killerclowns. 

Dan besloten we onze kostums en props te halen bij de speelgoedwinkel. In ons geval was dat bij 

https://www.fun.be/feest/halloween/halloween-verkleden/kostuums.html

We vonden daar echt alles voor onze film. Mijn volwassen kostum en de kinderen hun verkleedpakje en al onze props. Je vind er echt vanalles en in de winkel zelf heb je ook nog eens een echte griezel beleving. 


Daarna moet je natuurlijk gaan zoeken naar de perfecte plek om te gaan filmen. Zie dat je omgeving past bij je verhaal. Wij besloten om in het locale park te gaan filmen en dat was opzich al een hele opgave want omdat we nogal griezelige maskers hadden, wilde we de kleine kids niet bang maken. Dus zochten we een afgelegen plekje op. 

We maakte eerst op voorrand een stappenplan hoe we alles moesten filmen. 
Ik maakte ook van elke seine verschillende invalhoeken videotjes. Zodat ik deze helemaal kon verwerken in de uiteindeijke film. 

Hier wat sfeer fototjes. 

Na het filmen is het nog enkel alles editten met de app en er griezelige effecten en geluiden toevoegen. Pas op dit neemt wel wat tijd in beslag. Geef niet op en probeer verschillende dingen uit. Als je kinderen al wat ouder zijn, kunnen ze je misschien helpen bij het editen. 

Als laatste tip kan ik enkel nog zeggen. Hou het gewoon leuk en gezellig. 


Veel plezier! en maak jij effectief een video? Tag me dan zeker even. Ik ben echt benieuwd naar jullie resultaten. 


Liefs Mamacelineblog 

Afbeelding blog 'Hoe maak jij de perfecte GRIEZELfilm met je kind'
Afbeelding blog 'Hoe maak jij de perfecte GRIEZELfilm met je kind'
Afbeelding blog 'Hoe maak jij de perfecte GRIEZELfilm met je kind'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je