{{ message.message }}
{{ button.text }}

Haal de jungle in huis!

Afbeelding blog 'Haal de jungle in huis! '

Als kind bracht ik om de zoveel jaar een vakantie door in Center Parcs. Sinds ik zelf kinderen heb gaan we eigenlijk ieder jaar minimaal één keer. Inmiddels hebben we alle parken gezien maar het Heijderbos blijft toch wel favoriet. Niet alleen door het leuke zwembad, maar vooral door de gave Jungle Dome. Een plek waar jong en oud zich waant in de tropen. Met lianen, touwbruggen en exotische dieren. Zoveel te ontdekken.

Samen met Sophia ging ik aan de slag om ons eigen stukje Jungle Dome in huis te halen. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen op een leuke manier kennismaken met verschillende ecosystemen en het bouwen van de Jungle Dome is een perfecte manier om dat te doen! 

Maak de fles klaar

Eerst maak je de fles schoon en dan mogen de steentjes erin! De steentjes zorgen voor afwatering zodat de potgrond en de wortels niet constant in het water blijven staan, superhandig! 

Afbeelding blog 'Haal de jungle in huis! '

Leg vervolgens een laagje houtskool op de steentjes. Dit is voor de zuivering en het beschermt de jungle tegen schimmels. Tot slot leg je op de houtskool een flinke laag potgrond. 

Afbeelding blog 'Haal de jungle in huis! '

Fles inrichten

De plantjes mogen erin! Geef ze een mooi plaatsje in de fles. Leg het mos om de planten heen en schenk een beetje water in de fles, zo houden de plantjes zichzelf in leven! Hoppa, nu heb je je eigen ecosysteem gemaakt! Als laatste kun je miniatuur diertjes in de pot doen. Een echte jungle. Helemaal samen gemaakt!

Na een week mag de kurk op de fles. Zo kan de fles nog even luchten zodat en ontstaat er niet te veel condens. Zet de fles op een lichte plek, maar niet in de volle zon!

Afbeelding blog 'Haal de jungle in huis! '
Afbeelding blog 'Haal de jungle in huis! '

Door de Jungle Dome thuis te bouwen laat je je kinderen kennis maken met ecosystemen en het belang daarvan. Als er nog maar een aantal plantsoorten op de wereld zouden zijn, dan zouden veel dieren niet kunnen overleven en dan zou de wereld ook niet langer leefbaar kunnen zijn voor ons mensen! Tegenwoordig nemen veel mensen planten en dieren voor lief omdat ze niet weten hoe belangrijk deze zijn voor de wereld. Door de Jungle Dome te bouwen ben je bewust bezig met de onderdelen van een ecosysteem en leert je kind welke dieren hierin leven.

Het bouwen van een Jungle Dome is echt een leuk project om samen te doen, mama vertelt hoe het moet en de kids leren én bouwen het ecosysteem!

Wil jij je kinderen meer leren over hoe een ecosysteem werkt? En vind je het leuk om iets samen met de kids te doen? Maak dan ook je eigen Jungle Dome! Wij helpen je op weg, klik hier voor de benodigdheden en het stappenplan.   

Deel je video

Haal ook een eigen jungle in huis en laat weten hoe je jungle geworden is! Post de video op Instagram met de hashtag #centerparcs en inspireer al je vrienden/vriendinnen om ook een jungle in huis te halen! 

Afbeelding blog 'Haal de jungle in huis! '
Afbeelding blog 'Haal de jungle in huis! '

Wil jij ook de Center Parcs instructievideo zien? Klik hier!

Veel ‘Jungle’ plezier! Liefs Sanne

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je