{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een kokend water kraan kopen voor de keuken

Mijn man en ik willen al een hele tijd een Quooker kraan, maar deze zijn nogal prijzig... Daarom hebben we nu een kokend water kraan gekocht van een ander merk. Quooker is namelijk een merk, en een kokend water kraan is de 'overkoepelende term' voor dit type kranen dat direct warm water uitgeeft. We zijn dus zelf flink op zoek geweest en weten nu dat dit hele proces vrij lang kan duren.

In dit blog dus eens een uitleg en tips voor het kiezen van een kokend water kraan (van verschillende merken). Veel leesplezier!

Afbeelding blog 'Een kokend water kraan kopen voor de keuken'

Voor we beginnen moet je dit weten over kokend water kranen

Het is waar dat je tegenwoordig snelle waterkokers kunt kopen, maar als je de allernieuwste keukenspullen wilt hebben, kun je met een druk op de knop en in een paar seconden met een heet water dispenser een dampend heet kopje thee drinken.

Snelheid is duidelijk een van de belangrijkste voordelen van de display dispenser, aangezien vele beweren dat de gemiddelde snelheid vier keer zo hoog is als die van een conventionele waterkoker. En naast het gemak bespaart u ook nog eens energie.

Een van de belangrijkste kenmerken die grote huishoudens zullen aanspreken, of als u veel vermaak heeft, is de capaciteit van veel van deze machines. Sommige hebben een capaciteit van 2,5 liter en kunnen tot 10 kopjes per keer vullen. U vindt echter ook kleinere compacte modellen die niet veel ruimte in beslag nemen op uw werkoppervlak als de ruimte een probleem is.

Er zijn ook modellen die goed tot hun recht komen voor mensen met mobiliteitsproblemen en die het tillen van een gewicht een probleem vinden. Met druk knopbediening, als u moeite heeft met een zware waterkoker, kan een warmwaterdispenser een echte aanwinst zijn in uw keuken.

U moet echter wel even rondkijken. Terwijl sommige machines boven komen voor het leveren van consistentie, de juiste hoeveelheid water en precies de juiste temperatuur, hebben andere machines een vrij lange vertraging tussen het indrukken van de start en de waterafgifte en een verdere vertraging voordat een tweede kopje kan worden gevuld. U zult ook merken dat sommige machines een soepeler waterstroom hebben dan andere.

Aan de bovenkant van de markt, en iets waar veel meer rekening mee moet worden gehouden, zijn de warmwaterkranen, die in het leidingwerk worden gepluimd. Deze leveren warm water tot 98°C, net onder 99,97°C temperatuur voor het kookpunt van het water. Ze kunnen ook regelmatig warm en koud water leveren - en sommige bieden zelfs vonkend water! Maar deze zijn een veel duurdere investering.

Hoewel de warmwaterkranen voorzien zijn van een slot, zijn ze misschien niet de meest verstandige investering als je jonge kinderen in de buurt hebt. Je moet ook voorzichtig zijn alsof je de kraan te snel op zijn volle capaciteit zet, je zou kunnen spatten als het water uit je beker of pan terugkaatst.

Als u echter het gemak van gefilterd kokend water wilt gebruiken voor alles van pasta en rijst, tot het blancheren van tomaten en het koken van een ei, evenals thee en koffie bij het draaien van de kraan, dan kan een kokend waterkraan wel een mooie oplossing zijn.

De verschillende factoren om uit te kiezen

Filter - Sommige modellen worden geleverd met een filter. Een filter kan het echter zwaarder maken om het waterreservoir te vullen.

Ruimte onder de waterafvoer - Hoe ruim is deze onder de waterafvoer? Is er ruimte voor grote/grote mokken die onder de waterafvoer passen en is er ruimte om normale mokken en theekopjes gemakkelijk onder de waterafvoer in en uit te schuiven.

Rubberen voeten - Houdt de machine stabiel op uw werkoppervlak. Het is het overwegen waard als extra veiligheidsmaatregel.

Aan/uit-indicator - Een duidelijk zichtbaar indicatielampje is handig om u te laten weten wanneer het apparaat klaar is voor gebruik.

Zijwatermeter - Laat u weten hoeveel water u in het waterreservoir hebt.

Hoorbare laagwater indicator - Alleen beschikbaar op sommige modellen, maar laat u weten wanneer het waterreservoir moet worden bijgevuld.

Verwijderbare watertank - Maakt het gemakkelijker om direct uit de gootsteen bij te vullen - zoek een machine met een verwijderbare tank die gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te plaatsen is.

Vergrendelingsdeksel - Nuttige extra veiligheidsmaatregel.

Verwijderbare lekbak - Vermijdt het morsen van water op het werkoppervlak.

Handmatige stopknop - Hiermee kunt u voorkomen dat het water midden op het werk terechtkomt.

Thermische afsluiting - Voorkomt oververhitting.

Warm water kranen

Filter - Factor in de kosten van vervangingen voordat je gaat voor een warm water kraan - ze kunnen duur zijn.

Hard water - Als u een gebied met een harde watervoorziening woont, kan het zijn dat uw filters snel gaan vervellen. Dat is echter niet altijd het geval, dus probeer te praten met een buurman of vriend die lokaal woont en er eerst een heeft geïnstalleerd, om te zien of het een probleem is. Het uiteinde van de kraan moet elke maand worden ontkalkt door het te laten weken in witte azijn.

Thermostaat - De fabrieksmatig ingestelde temperatuur is meestal 96 graden celsius. U kunt de watertemperatuur aanpassen door aan de thermostaat knop te draaien.

Onderhoud - Voor de meeste moet de kraan om de paar jaar worden onderhouden, wat vrij duur kan uitvallen.Afbeelding blog 'Een kokend water kraan kopen voor de keuken'

Energiezuinigheid

Hoe je de cijfers ook verdeelt, je zult voor een aanzienlijk aantal cricketteams thee moeten zetten voordat je enige besparing op een warmwatertap kunt zien. Fabrikanten beweren dat de kosten voor het gebruik van de kraan één cent per geleverde liter bedragen, wat neerkomt op ongeveer 3 pence per dag. Npower zegt dat de kosten van het koken van een volle waterkoker - meestal met een inhoud van 1,5 liter - ongeveer 2,5 pence per kookbeurt is.

Dit suggereert een aanzienlijke besparing, maar als je kijkt naar de kosten van het meerdere malen koken van een waterkoker in een periode van 24 uur, in vergelijking met het warm houden van het water in de warmwatertank voor dezelfde periode, zijn de besparingen te verwaarlozen.

Ketels verspillen echter wel energie door overmatig gebruik en warmteverlies door het lichaam van de ketel, en een werkoppervlaktedispenser voor warm water, die slechts één kopje per keer kan koken, is zeker het overwegen waard als een geldbesparende aankoop.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je