Snap
  • DIY
  • speelgoed
  • creatief
  • commode

DIY Speel commode

Voor Jenthe was ik opzoek naar een leuke commode. Een commode waarop zij de poppen kan verschonen en alles netjes bewaard kan blijven. Google afgezocht maar het lukte mij niet om een leuke te vinden. Allemaal hadden ze veel kleur of waren ze van plastic. Gelukkig heb ik een handige man en hebben wij samen uiteindelijk deze commode bedacht en gemaakt. Hoe wij dit hebben gedaan lees je hieronder. 

Snap

Wat heb je nodig? 

- Een handige man ;-) 

- Twee rotan manden van de action 

- Houten kaarsen blad 38 bij 25cm van de action

- Kussenhoes van de action 

Hout: 

- Twee platen van 55cm bij 30 cm (zijkanten)

- Twee platen van 70cm bij 27,5cm (boven plank commode en opbergplank)

- Eén plank van 70cm bij 55cm. (achterkant) 

- Vier latjes hout van 20cm lang, 3cm breed (steunlatten voor de twee planken die je al commode blad gebruikt en opbergplank)

Snap

De platen hout kan je het beste bij de bouwmarkt direct op maat laten zagen. Thuis zet je dan de commode in de volgende stappen in elkaar. 

1. Plaats op beide zijkanten de houten latten horizontaal op de hoogte  waar jij de houtenplaten van commode en opberg plank wil laten komen. Dit houten latje is goed te zien op de eerste foto rechts naast het rotan mandje. Zorg dat je hem minimaal 2cm van de rand plaatst zodat de achter plaat tegen de houten plaat gemonteerd kan worden. 

1. Schroef één zijkant aan de achter plaat. Zorg dat de twee platen op uiteinde netjes tegen elkaar aanzitten en er geen scherpe randen ontstaan. Dit zie je goed op foto 2 links boven in de hoek van de foto. 

2. Schroef de andere zijkant aan de achter plaat op dezelfde manier vast. Je hebt nu de buitenkant van de commode af. 

3. Schuif de onder plaat waar de mandjes opstaan op zijn plek en schroef deze vast

4. Doe dit ook met de bovenste plank 

5. Schuur alle delen, hoekjes en randen glad 

En je bent klaar! 

Snap