{{ message.message }}
{{ button.text }}

DIY - Motoriek spelletje.

Maak in een handomdraai een leuk en leerzaam spel voor jouw kindje!

Afbeelding blog 'DIY - Motoriek spelletje.'

Mijn meisje Cato speelt graag met haar vormenstoof en is altijd bezig met (kleine) voorwerpen in bakjes en doosjes proppen. Haar fijne motoriek is hierdoor onwijs goed ontwikkeld. Toen ik deze gekleurde stokjes op AliExpress tegen kwam, kreeg ik meteen inspiratie voor een DIY projectje! Lees hier hoe je gemakkelijk dit leuke en leerzame spelletje maakt.

Dit heb je nodig:

Afbeelding blog 'DIY - Motoriek spelletje.'

- Houten stokjes  -  ik heb deze leukerds gekocht op AliExpress voor nog geen €2,-. Maar je zou natuurlijk ook lolly- of cakepopstokjes kunnen gebruiken.

- Lege Pringles bus 

- Schaar en mesje 

- Lijm en tape of plakband 

- (Inpak)papier 

- Washitape of andere versiersels - stickers - kleurmaterialen

Zo maak je het!

Allereerst zorg je er natuurlijk zelf voor dat de Pringles bus helemaal leeg is. Dat lijkt mij geen straf, toch?!

Snij de bus doormidden en knip vervolgens aan beide kanten een stuk van de bus af zodat je het kan inkorten. 

Deze twee kanten plak je met tape (of plakband) weer aan elkaar vast. 

Afbeelding blog 'DIY - Motoriek spelletje.'

Nu kan je de bus beplakken met inpakpapier of gewoon gekleurd papier. Ik koos voor inpakpapier omdat ik dat zelf makkelijker vind om op ronde voorwerpen te plakken. Gebruik alleen niet te veel lijm! Daar wordt je papier slap van en dat wordt niet mooi.

Ik koos er voor om washitape te gebruiken om de randjes netjes af te werken. Je kan de bus natuurlijk helemaal naar eigen wens versieren. Laat je kind er stickers opplakken of (van te voren) het papier kleuren!

Maak vervolgens in de deksel van de Pringles bus een aantal gaatjes met een mesje of nog makkelijker, gebruik een perforator (die ik sinds de verhuizing niet meer kon vinden.. bruh) 


Tip: maak gaatjes van verschillende formaten. Ook waar de stokjes niet doorheen kunnen. Een leuke uitdaging voor je kind, dat hierdoor oplossingsgericht moet gaan denken.

Afbeelding blog 'DIY - Motoriek spelletje.'

Nu is je DIY spelletje ,om de fijne motoriek van je kind te stimuleren, af! Vooral jonge kinderen onder de 4 jaar kunnen hier heel veel baat bij hebben. Door de gekleurde stokjes leert je kind spelenderwijs ook nog de primaire kleuren. Benoem elke kleur en laat je kindje de goede kleur zoeken. Ga je zelf aan de slag met lollystokjes, dan raad ik je zeker aan om ze eerst een mooi kleurtje te geven!

Ik wens jou en je kleine veel DIY-& speelplezier en heb je er een leuke foto van gemaakt, tag mij dan op Instagram! #vindikleuk

Liefs, Maar.

Afbeelding blog 'DIY - Motoriek spelletje.'

Ook wanneer het spel nog niet af is, is het leuk spelen!

Afbeelding blog 'DIY - Motoriek spelletje.'

Gekke Catootje helpt graag een handje mee hoor!

Afbeelding blog 'DIY - Motoriek spelletje.'
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je