{{ message.message }}
{{ button.text }}

DIY Kraammand

Herfst thema 🍂

Afbeelding blog 'DIY Kraammand' Achtergrond blur afbeelding

Er zijn veel kraammanden die je online samen kunt stellen en bestellen. Makkelijk en het ziet er leuk uit! Bijvoorbeeld bij www.hipenmamabox.nl kun je een heel leuk kraampakket bestellen. Maar voor je schoon-zusje (zus of goede vriendin) wil je net even iets extra’s doen. Wat zo leuk is aan een kraammand is dat je zelf het bedrag kan bepalen. Het wordt uiteindelijk dus zo duur als je zelf wilt. En het is zo leuk om cadeau te doen!

Ik heb voor mijn schoonzusje een herfst kraammand gemaakt. Omdat haar dochtertje in de herfst geboren is. (Ik vind zelf de vier seizoenen heel erg leuk om als thema te gebruiken.

De winkel Vier Seizoenen (Leeuwarden) heeft hier een heel mooi gedichtje over:

Lieve lente met je lach

ik lief jou elke dag

stoere stapper herfstig kind

laat je leiden door de wind

naar de gedachten van een dromer

van ver weg en heel dichtbij

lief zonnestraaltje in de zomer

als het koud wordt warm je dan aan mij

ik bescherm je winterwonder

jij maakt alle seizoenen bijzonder

Gelijk trouwens ook een leuke tip voor de cadeautjes: www.vierseizoenen.nl

Ook bij de winkel Favorites (Surhuisterveen) kocht ik heel veel leuke cadeautjes voor in de kraammand. www.fvrts.nl

Het is ons eerste nichtje dus wilde ik er heel graag iets speciaals van maken. En dat is zeker gelukt! Ik ben heel benieuwd wat jullie mama’s ervan vinden☺️

De kraamweek en aansluitende kraamtijd is er om bij te komen van de geboorte en te wennen aan het moederschap. De kraamweek telt ‘officieel’ 10 dagen. Hoe leuk is het als de moeder dan elke dag een pakje uit mag pakken! Ik heb elk pakje een houten cijfer gegeven. (Deze heb ik besteld bij bol.com en zijn van het merk Craft Sensations) Zo weet de moeder precies welk cadeautje er op die dag aan de beurt is. Je kan zelf een beetje de volgorde verzinnen.

De eerste dag staat in het teken van de naam van het kindje daarom heb ik voor de eerste dag een gepersonaliseerd cadeau gekozen.

Als tweede cadeau heb ik gekozen voor een Fries Kraamboek van het merk Krùskes. (Omdat onze hele familie Fries is vond ik dit wel heel toepasselijk)

En als derde cadeau heb ik voor een speendoekje (met Bibs speentje) gekozen omdat het pasgeboren wondertje hier dan vast lekker aan kan wennen en het haar eigen geur kan geven. Uiteraard ook weer in leuke herfst kleurtjes.

Als vierde cadeau heb ik een heel leuk herfst broekje van het merkje Lil'Atelier gekocht bij Fvrts. (Van hetzelfde ‘herfst stofje’ heb ik een truitje voor Loua gekocht zodat ze straks matchend op de foto kunnen👍🏻😁)

Als vijfde cadeau heb ik gekozen voor een heel zacht knuffel konijntje van Jellycat. (Je hebt deze in verschillende maten. Ik heb de middelste gekocht. Ze zijn te koop bij Posh Boutique in Burgum) Veel kinderen hebben een ‘liefste knuffel’ waar ze dierbare herinneringen aan hebben. Wie weet wordt deze knuffel wel uitgekozen door de baby tot dierbaar vriendje voor altijd! You never know. 😏

Het zesde cadeau voor de moeder was niet zo moeilijk. De titel van het boek zegt al genoeg: “ Die andere moeders doen ook maar wat” En dat is ook echt zo! Dus voor alle kraamvrouwen geld: Doe lekker waar JIJ je goed bij voelt dan kun je het nooit verkeerd doen. En er is geen ander kind op de wereld die zo onvoorwaardelijk van jou houdt als jouw baby👶🏻 Lekker toepasselijk. Oh en voor even wat “me-time” lekkere warme herfst sokken (met een leuk vossie erop van de Hema & bijpassend slaapmasker voor de slapeloze nachten) Je zou hier eventueel ook nog lekkere chocolade en herfst thee aan toe kunnen voegen!

Nummertje zeven, een verzorgend cadeau voor de baby. Naïf vind ik zelf altijd heerlijk spul. En het geeft ook zo leuk! Dit leuke reis setje is ideaal voor onderweg in de luiertas. (Ook van Fvrts!)

Op dag acht een cadeautje dat niet mag ontbreken: iets van speelgoed.

Ik koos voor de leuke stapeltoren van Mushie in uiteraard weer lekkere herfstkleurtjes.

Dag negen een Logeerkoffertje met naam en briefje erin:

‘Welkom lief klein meisje

Op deze wereld vol met pracht

Weet dat liefde, geluk en plezier

In jouw leventje op je wacht

Als Heit en Mem de wereld

weer willen verkennen

Weet dat je hier altijd welkom bent

dan gaan we je verwennen

Misschien kunnen jullie het je nu niet voorstellen. Maar wil je eens tijd voor jezelf? Dan mag (naam baby) gerust komen logeren!’

Mijn schoonzusje en zwager reisden hiervoor veel dus ik vond dit gedichtje wel toepasselijk bij hun. (Het is leuk om het af en toe wat persoonlijker te maken) Ook heb ik in het koffertje een mini tandenborsteltje met tandpasta van de Hema gedaan. En een herfst pyjamaatje van de Zeeman. (Bambi herfst collectie) & bijpassend washandje. Incl. Oppas strippenkaart. (Deze kun je zelf maken maar ik had ‘m van www.hippekaartjeswinkel.nl)

En voor de allerlaatste dag iets om te proosten voor de kers verse ouders!

Omdat mijn schoonzusje borstvoeding geeft heb ik gekozen voor een fles Jip & Janneke champie van de Hema. Voor mijn schoonbroer heb ik gekozen voor een speciaalbiertje van het merk Bûsdoek (Een speciaal Bier van de Fryske Brouwerij) met de tekst “Nachtdraver” erop. Dit vond ik wel toepasselijk voor de slapeloze nachten😉🍻

Wat heb je nodig

- Een leuke kraammand (I.v.m het thema herfstkindje, heb ik gekozen voor een mand met een vos er op deze komt van de webwinkel Mevrouw de Beer (Merk: Sass and Belle)

- Leuke cadeautjes

- Pakpapier, washi tape en leuke stickers en linten (deze heb ik van leukverpakt.nl)

- Leuke kaartjes

- Een schaar, plakband en lijm. (Ik heb pritstift van de action gebruikt om de houten cijfertjes op het pakpapier te bevestigen)

Nog even samengevat welke cadeautjes ik voor de kraammand heb gekocht:

* 1: Babyboek met naam - Welkom op de wereld

* 2: Fries kraambezoekboek - Krúskes

* 3: Dappermaentje speendoekje maan teddy + Bibs speen

* 4: Babykleertjes: Lil'Atelier

* 5: Knuffeltje Jellycat

* 6: Voor mem (mama): Boek Die andere moeders doen ook maar wat. Lekker warme fluffy sokken van de Hema + slaapmasker

* 7: Verzorgend cadeau baby: Naïf mini cadeauset

* 8: Speelgoed: Mushie Stapeltoren

* 9: Logeerkoffertje met naam en briefje erin: ‘Misschien kan je het je nu niet voorstellen. Maar wil je eens tijd voor jezelf? Dan mag … gerust komen logeren!’

* 10: Een flesje bier voor Heit (papa) en een flesje Jip & Janneke champie van de Hema voor Mem (lekker samen proosten op dit prachtige wondertje!)

Je kunt een 10 dagen mand uiteraard ook samenstellen met familie of vrienden zodat je de kosten kunt delen. Heel veel succes met het maken van jouw kraammand!

Wat vindt jij van deze herfst kraammand? 🍂 Laat het weten in de comments😁 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je