{{ message.message }}
{{ button.text }}

DIY babygym

Ik ben een echte knutselaar. Altijd al geweest. Wil ik iets voor mijzelf doen, dan kies ik vaak om te klussen, knutselen en DIY-en. Er zijn zoveel leuke baby dingen te verkrijgen. Maar ik bedenk me altijd eerst; “kan ik dit zelf maken”?

Afbeelding blog 'DIY babygym'

Dit DIY blog schreef ik toen Catootje nog maar 2 maanden oud was (dus alweer bijna 2 jaar geleden!) Mijn aller eerste blog en meteen ook één van de meest gelezen op de website én gezien en opgeslagen op Pinterest. Hoe tof! 

Er bestaan natuurlijk onwijs veel babygym's in verschillende soorten en maten met diverse figuurtjes en kleuren. Laat ik nou net een hekel hebben aan babyspullen van plastic met té veel verschillende kleuren. Een houten babygym, dat vind ik nou leuk! En zelf maken? Best easy!

Ook een babygym zelfmaken? In dit blog vertel ik je hoe ik deze babygym heb gemaakt. Het is een super leuke DIY en helemaal naar eigen wens te maken.

Afbeelding blog 'DIY babygym'

Dit heb je nodig:

* 4 vurenhouten latten van circa 45 cm lang en 23 cm breed

* 1 ronde vurenhouten lat van 19 mm dik en 50 cm lang

* touw

* 4 houten kralen

* een (afkort)zaag

* boormachine

* boortje (dikte hangt af van welk touw je wilt gebruiken)

* vlinderboor 20-22 mm

* eventueel verf, een kwast en afplaktape.

Met het gebruiken van de afkortzaag heb ik wel wat hulp gehad van Bram. Dus die credits gaan naar hem! Hij heeft alle latjes op 45cm gezaagd én de onderkantjes daarvan in een hoek van 15 graden afgezaagd. Dit zorgt ervoor dat de babygym netjes en recht op de grond staat.


TIP: vraag in de bouwmarkt of ze het al voor je op maat kunnen zagen. De meeste bouwmarkten doen dit gratis als je daar het materiaal koopt.

Aan de slag!

Na het zagen moet er geboord worden. Ik heb met een vlinderboor gaten geboord zodat de ronde stok daar doorheen kan. De gaten zitten 9 cm vanaf de bovenkant. Hierdoor krijg je een leuk gekruist effect. Dan heb je nog kleine gaatjes nodig voor het touwtje dat de poten bij elkaar houdt. Doe je dit niet, dan staan de poten niet vast en schuift de hele babygym uit elkaar. Je snapt dat dit gevaarlijk is voor je kleintje, dus dit is echt een must. Deze gaatjes heb ik op 30 cm vanaf de grond geboord. Natuurlijk kan je zelf kiezen om deze hoger of lager te maken.

Ik vond het zelf mooi om de poten voor de helft een leuk kleurtje te geven dat in ons interieur past. Met afplaktape maak je een strakke lijn met je verf. De verf die ik heb gebruikt is van de “Deco” lijn van deAction en heet “Cottage Green” Je kunt natuurlijk elke gewenste kleur gebruiken die je wilt.

Nu heb je alle voorbereidingen getroffen en is het een kwestie van in elkaar zetten. Schuif de latten gekruist aan de ronde stok.

Knip twee touwtjes op maat, steek ze door de kleine boorgaatjes (van binnen naar buiten) en knoop ze vast met een houten kraal voor een leuk effect.

Afbeelding blog 'DIY babygym'

Hangers.

Je mist nu alleen nog hangers voor aan de babygym. Mocht je zelf nou super goed kunnen haken dan is het natuurlijk extra leuk om zelf kleine diertjes te maken om aan de babygym te hangen. Op o.a. Pinterest vind je tal van voorbeelden.

Helaas is haken niet aan mij besteed dus heb ik het mezelf makkelijk gemaakt en bij de Prenatal zogenoemde “wipstoelhangers” gekocht. Uiteraard kan je van alles aan de baybygym hangen wat jij en je kleintje leuk vinden. Denk bijvoorbeeld aan houten kralen, belletjes, lintjes noem maar op.

Dat wordt mijn volgende DIY. Dan kan ik de hangers afwisselen, zo blijft het voor mijn kleine Cato ook boeiend.

Nu kun je deze babygym zelfmaken. Ik hoop dat jullie dan net zoveel plezier hebben aan het maken als dat ik heb gehad.

Liefs, Marit

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je