{{ message.message }}
{{ button.text }}

Deze week, Boekenweek!

Deze week staat in het teken van lekker veel lezen en voorlezen

Afbeelding blog 'Deze week, Boekenweek! '

Van 10 t/m 18 maart is het Boekenweek. Het leek ons goed om een lijst met kinderboeken samen te stellen, zodat je kinderen zich vermaken en jij óók eens aan je boek toekomt! 

Leeftijd 1-3 jaar

Het grote flapjesboek van Kikker

Speels en leerzaam boek over tegenstellingen, dieren, geluiden, kleuren, getallen en vormen in de wereld van Kikker, vol grapjes en (meer dan 60!) flapjes!

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Er heeft iemand op het hoofd van de mol gepoept, als hij zijn kop boven de grond uitsteekt. De mol gaat op zoek naar de dader.

Een huis voor Haas... en Muis!

Haas en Muis zijn opzoek naar een nieuw huis, maar helaas is er nergens plek. Tot dat er nog plek is bij de beer.  

Leeftijd 4-5 jaar

Het grote dierentuin tandenborstelboek

Bas en Nel willen hun tanden niet poetsen omdat dieren dat ook niet doen tot dat zij in de dierentuin zien hoe de dieren hun tanden poetsen. Dit boek spoort je kinderen op een leuke manier aan om het over tanden poetsen te hebben.

Waar was Bas?

Bas raakte kwijt op een verjaardagsfeestje en is nooit meer teruggezien... Als de feestgangers (op het feestje van Jeroen) verstoppertje gaan spelen, mogen ze van Jeroens moeder overal komen. Als ze zich maar niet zo moeilijk verstoppen als dat jongetje van vorig jaar. Bas heette hij. Die hebben ze nooit meer teruggevonden.

Mag ik meedoen?

Eend wil graag nieuwe vrienden maken en meedoen met de leeuwen of de olifanten. Maar hij kan niet BRULLEN als een leeuw of TROMPETTEREN als een olifant. Wat nu?

Leeftijd 5-7 jaar

Wiebeltand 

Pleuntje heeft een wiebeltand. Maar als ze een appel eet, is de tand opeens weg. 'Vanavond kun je je tand onder je kussen leggen,' zegt mama. 'Dan komt de tandenfee misschien. Zij haalt je tand weg en legt er een muntje voor in de plaats.' Dat wil Pleuntje wel! Maar de volgende morgen tilt Pleuntje het kussen omhoog en daar ligt... gewoon nog haar tand! Hoe kan dat nou?

Koen kampioen 

Er wordt een groot nieuw sportveld aangelegd en tijdens de opening hiervan zal er een speciale voetbalwedstrijd plaatsvinden, waar ook drie spelers van FC Top aan mee mogen doen. Of je hierbij mag zijn wordt bepaald aan de hand van strafschoppen. Maar dan blesseert Koen zijn rug... Nu kan hij niet deelnemen aan de spannende wedstrijd. Zal Koen op tijd herstellen om nog een kans te maken bij de strafschoppen? 

De wereld op zijn kop

In dit boek is alles even anders, alles is omgedraaid. Papa's en mama's gaan naar school, kinderen rijden in auto's, de klokken lopen achteruit en je mag ijs eten als ontbijt! In de wereld op zijn kop is dat allemaal héél gewoon.

Leeftijd 8-10 jaar

Joe Biljoen

Joe is de rijkste twaalfjarige jongen van de hele wereld. Hij heeft alles wat hij zich maar kan dromen: zijn eigen racewagen, hopen geld en zelfs een orang-oetan als butler. Ja, Joe heeft echt alles wat hij wil. Maar toch is er iets wat hij niet heeft en wat hij heel graag zou hebben: een vriend. Zal het hem lukken een echte vriend te vinden? 

Voetbalgekke meiden

Mila en haar beste vriendin Doenja spelen samen in de E1. Voetballen vindt voor Mila het leukste wat er is! Haar grootste fan (haar opa) heeft zelfs een tweedehands goal geregeld voor het trapveld bij hem om de hoek. Een plek waar Mila en Doenja eindeloos veel tijd doorbrengen. Maar als die plek door Henk en zijn vrienden wordt ontdekt, barst er een hevige strijd los...

101 dingen die je moet doen voor je 12 bent

Hét to-dolijstje voor iedereen die jonger is dan twaalf, de activiteiten worden vaak in stappen beschreven, met één of meerdere instructieve, getekende kleurenillustraties.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je