{{ message.message }}
{{ button.text }}

Deksels! Bedankt juf en meester!

diy

Afbeelding blog 'Deksels! Bedankt juf en meester! ' Achtergrond blur afbeelding

Het is weer zover. Het schooljaar loopt ten einde en we nemen weer afscheid van de meester of juf die een jáár lang... lief is geweest. Behulpzaam. Streng. Grappig. Die onze kinderen weer dingen heeft bijgebracht. 

Maar bovenal: de man of vrouw die een jáár lang een belangrijke rol speelde in het leven van onze kinderen. En dat is niet niks. Misschien herinner je jezelf nog wel de invloed van bepaalde uitspraken of handelingen van een juf of meester, van vroeger. Goed of slecht...  Ik herinner me in ieder geval de tekenlessen nog van de schoolmeester uit groep 8! 

Maar, voor alle goede inzet... daar mag wel een kleinigheidje voor gemaakt worden. En deze -minischilderijtjes- kun je maken samen met de kinderen. Leuk!  

Nodig:

Deksels, papier, potlood, schaar. Kleurtjes (bijvoorbeeld... wasco, krijt, potloodjes, aquarelverf....wat je leuk vindt!) 


Afbeelding blog 'Deksels! Bedankt juf en meester! '

trek de deksels over zoals op de foto

Afbeelding blog 'Deksels! Bedankt juf en meester! '

teken bloemen! Hoeft echt niet ingewikkeld. Als het maar wat lijkt.

Afbeelding blog 'Deksels! Bedankt juf en meester! '

Knip ze uit! Let ook op de roosjes: eerst een roze vlek en dan lijntjes met potlood

Afbeelding blog 'Deksels! Bedankt juf en meester! '

Duw de papieren rondjes in het dekseltje

Met een spijker en een hamer tik je een gaatje in de rand. Zo kun je het dekseltje een lintje geven. En dat geeft veel mogelijkheden! Om aan de muur te hangen of om je nek... Eventueel ook leuk om met dubbelzijdig plakband, op een kadootje te plakken als extra versiering... In plaats van bloemen, kun je natuurlijk ook andere dingen tekenen. "Mijn kampioen! Nummer 1" of een leuk plaatje stempelen... Eindeloze mogelijkheden, in ieder geval. 

Eventueel kun je nog iets liefs schrijven ónder de tekening. Maak mooie letters. 

 "Bedankt juf!" 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je