{{ message.message }}
{{ button.text }}

De oorsprong van mijn creativiteit

Afbeelding blog 'De oorsprong van mijn creativiteit' Achtergrond blur afbeelding

Laat ik eens een keertje wat over mezelf vertellen. Ik lag vannacht wakker omdat Maeve de borst nodig had en zat na te denken over mijn antwoord op de vraag die vaak aan mij gesteld wordt; hoe/waarom ben jij zo creatief? Met dit verhaal vertel ik over de oorsprong van mijn creativiteit.

Ik denk dat de oorsprong van mijn creativiteit al als kind begon. Ik was als kind vaak op mezelf aangewezen. Op de basisschool was ik al anders, door mijn kleurtje. Toen der tijd, 26 jaar geleden, had je niet zoveel getinte kindjes, zo was ik en mijn broertje de enige twee kinderen van de hele school die getint waren. En tja, dan ben je toch een beetje anders. Alhoewel ik wel wat vrienden op school had, was ik best alleen. Ik speelde dus ook vaak alleen, en dan fantaseerde ik erop los. Ik speelde bijvoorbeeld een familie en nam de rol van moeder, vader, kind én huisdier op me.

Fantaseren deed ik graag, het was voor mij een manier om dingen te verwerken. En toen ontdekte ik tekenen. Ik denk dat ik als kind zoveel heb getekend, dat je er een hele huis mee kan behangen. Ik tekende en fantaseerde de meest onmogelijke dingen, en dat vond ik geweldig, want in een tekening kon het allemaal wel bestaan. En dus bleef ik tekenen en schilderen.

Op de middelbare school was het wel een stuk minder geworden met mijn tekenkunsten, niet omdat ik het niet meer leuk vond, maar als je ouder wordt, dan worden we voorbereid op de realiteit, op de harde wereld. Tekenen en fantaseren wordt dan door school niet meer gezien als een belangrijk eigenschap. Vakken als wiskunde, en taal zijn veel nuttiger en belangrijker.

Ik denk dat het voor mij anders lag. Omdat ik juist als kind geleerd heb om gevoelens te verwerken door te tekenen en door problemen op te lossen door creatief te zijn. Hierdoor behoort creativiteit tot mijn kern. Het was voor mij dan ook altijd een tool geweest om de wereld mooier te zien dan dat het was. Daardoor kon ik nare situaties doorstaan, meer genieten van de kleine eenvoudige dingen in het leven en het waarderen. En dus op de middelbare school bleef ik creatief zijn, waar anderen daarmee stopten.

Ik heb dan ook besloten om binnenkort te gaan beginnen met het maken van gepersonaliseerde illustraties en schilderijen. Zijn jullie benieuwd?

Wat maakt jou tot wie jij bent? Ik ben erg benieuwd om jullie beter te leren kennen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je