Snap
  • DIY
  • huis
  • kopen

Bijzondere huizen nu te koop

Vaak zie je huizen die in iedere stad te vinden zijn. Er zijn echter ook een soms huizen te vinden die gelijk jouw aandacht trekken. Deze huizen hebben stuk voor stuk iets bijzonders. Bijzondere huizen zijn lang niet altijd eenvoudig te vinden. Je moet ze namelijk per toeval tegenkomen. Ook nu zijn er echter een aantal bijzondere huizen te koop. In verschillende steden kun je hiernaar op zoek gaan, maar je moet dan wel rekening houden met de hoge prijzen die hieraan gekoppeld zijn. Zoals bijvoorbeeld in Eindhoven, waar nu het unieke project de <a href="https://www.easie.nu/blog/bunkertoren-in-eindhoven-van-start/">BunkerToren</a> wordt opgeleverd of het bijzondere huis in Amsterdam aan de <a href="https://www.huisportaal.nl/koopwoningen/2613-jan-olphert-vaillantlaan-63-amsterdam">Jan Olphert Vaillantlaan</a>. Maar welke bijzondere huizen vallen er nou eigenlijk op? En wat kun je er allemaal van verwachten? Lees snel verder en laat je inspireren.

Een grote woning in Amsterdam

Een van de andere bijzondere huizen die op dit moment te koop staat, is een herenhuis in Amsterdam. De Jan Olphert Vaillantlaan 63 is de plek waar je moet zijn. Je moet er wel wat voor over hebben. De woning kost namelijk meer dan 1 miljoen euro.

Hier krijg je echter wel heel veel voor terug. Het huis bestaat namelijk uit vijf verdiepingen met zeven slaapkamers en vier badkamers. Alsof dat nog niet genoeg is, heb je er ook nog eens een mooie tuin, een dakterras en drie Franse balkonnetjes bij. Voor Amsterdam dus zeer uniek dat er veel buitenruimtes te vinden zijn. Tevens heb je altijd lage energielasten. De woning is namelijk goed geïsoleerd.

Huizen te koop in Eindhoven

Een van de bijzondere huizen die op dit moment te koop staat, is een riant appartement in de BunkerToren in Eindhoven. Midden in de stad zijn vaak kleinere appartementen te vinden, maar daarvan is bij deze appartementen geen sprake. Je hebt namelijk voldoende ruimte om met het gehele gezin te wonen en kunt alles geheel naar wens inrichten. Voor starters zijn deze woningen echter niet altijd te betalen. Je moet namelijk een flink bedrag betalen en kunt lang niet altijd zo’n hoge hypotheek krijgen. Wanneer je in Eindhoven naar een van deze appartementen gaat kijken, dan zal dit dus ook flink wat geld met zich meebrengen.

Een bijzondere ligging met veel mogelijkheden

Maar wat maakt deze appartementen nou zo bijzonder? Als eerste is het de ligging. De BunkerToren ligt tussen veel groen, waardoor je alleen maar van het uitzicht kunt genieten. Daarnaast heeft deze toren een grote hoeveelheid aan appartementen. Koop en huur woont hier gewoon door elkaar en ook zijn er verschillende groottes van appartementen te vinden. Wanneer je hier gaat wonen kun je veel verwachten, maar het is bovenal genieten. De ruime woningen kun je namelijk voor even inruilen voor de natuur die om het gebouw te vinden is. Het park is eindeloos genieten en daarna kun je bij het Grand Café nog even wat gaan drinken.

De mogelijkheid tot extra verdiensten

Hoewel je het liefste zelf in de woning zou willen wonen, kun je deze woning in Amsterdam ook omtoveren tot Bed&Breakfast. Hier zijn namelijk drie verschillende kamers voor ingericht. Je kunt dus een deel van het aankoopbedrag eenvoudig terugverdienen aan de hand van het verhuren van de kamers. Deze kamers beschikken allemaal over een eigen badkamer. Geen gedoe meer met het delen van de badkamers als je gasten hebt. Ben je slecht ter been of wil je jouw woning toegankelijk maken voor mensen die slecht ter been zijn? Er is een liftschacht aanwezig. Jij hoeft alleen nog maar de lift te laten installeren door een bedrijf.

Een landhuis om te kunnen genieten

Bijzondere woningen vind je echter niet alleen in Amsterdam of Eindhoven. Ook in andere delen van het land staan meerdere woningen te koop. Zo kun je bijvoorbeeld ook gaan kijken naar een landhuis in Bakel. Aan De Buytencamp op nummer 12 A ligt namelijk een prachtige woning. Hoewel Amsterdam al duur klonk, moet je hier nog meer geld voor betalen. Het landhuis kost namelijk ruim 1,5 miljoen euro. De villa ligt volledig in een bosrijke omgeving. Desondanks heb je wel de snelweg op 10 minuten rij-afstand liggen. Je bent overal zo en kunt voor de rest gewoon genieten in jouw woning en de bijbehorende tuin. De tuin is eerder een landgoed op zichzelf te noemen en zorgt voor urenlang ontspanning.

Je hoeft de deur niet meer uit

Het landhuis zelf is ook bijzonder. De woning bestaat niet alleen uit verschillende slaapkamers en de standaard benodigdheden, maar kent ook drie badkamers, een inpandig zwembad, een thuisbioscoop, Irisch pub en een uitgebouwde woonkeuken met tuinkamer. Verschillende ruimtes in de woning zijn recent nog verbouwd. Hoewel het huis zelf uit 1997 stamt, heb je aan de binnenkant te maken met een moderne woning. Voor jouw auto’s is er ook voldoende bescherming. Er zijn namelijk meerdere garages aan de woning gebouwd en je hebt zelfs een fitnessruimte. Eigenlijk hoef je nergens meer heen wanneer je deze woning aanschaft.

Direct in wonen

Alle bijzondere huizen komen dus wel met een prijskaartje. Wanneer je riant wilt leven, zul je dus ook een goed eigen vermogen moeten hebben. Echter woon je dan wel in een woning waar menigeen jaloers over zal zijn. En door de recente verbouwingen aan deze bijzondere woningen hoef je eigenlijk geen extra kosten meer neer te tellen voor een grote verbouwing. Jouw huis is direct klaar om in te gaan wonen na de aankoop.