{{ message.message }}
{{ button.text }}

5x leuke manieren om cadeautjes te geven op pakjesavond

Afbeelding blog '5x leuke manieren om cadeautjes te geven op pakjesavond'

Meestal worden op pakjesavond de cadeautjes uit de zak van Sinterklaas gehaald en uitgedeeld aan de kids, maar dit kan ook leuker! Zo voorkom je dat alle cadeaus binnen no-time zijn uitgepakt en zorg je ervoor dat het een gezellige avond wordt. Daarom hier: 5x leuke manieren om cadeautjes te geven op pakjesavond. 

1. Sinterklaas verstoppertje

Verstop de cadeautjes door het hele huis en laat de kinderen er naar opzoek gaan. Ook kun je een boodschap achterlaten van Sint en Piet met de instructies om de cadeau's te zoeken. De kinderen zullen hier zeker veel plezier in hebben. Met Pasen zijn de eitjes toch ook altijd een succes?

2. Dobbelen

De kinderen mogen een getal van 1 t/m 6 uitkiezen. Laat ze om de beurt dobbelen met een dobbelsteen. De gene die als eerste zijn of haar getal weet te gooien, mag een cadeautje uitpakken. 

3. Cadeautjes estafette

Een ander leuk spel is de cadeautjes estafette. Eén kind mag een cadeautje voor een ander pakken. Als diegene zijn cadeau heeft uitgepakt, mag hij of zij een nieuw cadeautje pakken voor een ander. En zo gaat het door, totdat alle cadeautjes op zijn.

4. Blinddoek

Bij dit spel mogen de kinderen om de beurt geblinddoekt een cadeautje pakken. Wanneer er iemand geblinddoekt is, mogen de cadeautjes op de stapel anders worden neergelegd, zodat de geblinddoekte niet weet waar welke cadeautje ligt. Zo is het een verassing welk cadeautje je pakt!

5. Quiz

Bedenk een aantal leuke vragen in het thema van Sinterklaas. Op pakjesavond kun je een leuke quiz houden met de kinderen. Geef ze allemaal iets waar geluid mee kan worden gemaakt (bijvoorbeeld een fluitje, toeter of trommel). Degene die als eerste het antwoord op de vraag weet en fluit, toetert of trommelt, mag een cadeautje uitpakken of aan een ander geven. 


Heb jij nog leuke tips? Delen maar!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je