{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dit vind ik belangrijk bij de opvoeding van mijn kinder

Over mijn kijk op de opvoeding. Wat vind ik belangrijk om mijn kinderen mee te geven.

Afbeelding blog 'Dit vind ik belangrijk bij de opvoeding van mijn kinder' Achtergrond blur afbeelding

Dit is hoe ik mijn kinderen graag zou willen opvoeden.

Als eerst zou ik kwijt willen dat het in deze wereld er lastig is om jouw kind echt zo op te voeden zoals je graag zal willen. 

De druk van buitenaf (sociaal media, groepsdruk, lijntjes, boeken ed) is er groot.

Zelf heb ik jaren op een basisschool voor de klas gestaan. Je wilt graag dat je kind erbij hoort, zodat het geen buitenbeentje wordt. Dus wijk je zo nu en dan af van jouw ideeën en idealen.

Ik zou graag mijn kinderen mee willen geven dat ze een ander altijd behandelen zoals zij zelf behandeld willen worden. Mijn mening is dat je dan al een heel prettig respectvol persoon zal zijn.

Ook vind ik het erg belangrijk om eerlijk te zijn, ook al is dit soms erg lastig. Ik hoop dat ik mijn kinderen mee kan geven dat er thuis ook echt over alles eerlijk gesproken kan worden.

En als laatste speerpunt in mijn opvoeding vind ik (hoe moeilijk soms ook), jezelf zijn. Als je jezelf blijft en bent, kun je het beste uit jezelf halen en heb je alle energie om echt te genieten van het het leven.

Want hoe belangrijk alle opvoeding ook is, in het leven gaat het om gelukkig zijn en genieten van je leven.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je