{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dit is hoe ik mijn kind wil opvoeden..Ik wil jou leren

Hier een blog over hoe ik mijn kind wil opvoeden, wat ik hem allemaal wil leren.

Afbeelding blog 'Dit is hoe ik mijn kind wil opvoeden..Ik wil jou leren'

Dit is hoe ik mijn kind wil opvoeden. Er komt zoveel kijken en er zal zoveel meer zijn dan dat ik hier kan opschrijven. Maar dit is wat ik jou in ieder geval wil leren!

-Ik wil jou leren respect voor anderen te hebben

Hieronder valt mensen met ‘U' aanspreken en als je iets krijgt netjes dankjewel zeggen. Maar ook het respect hebben voor andere culturen. Rekening houden met elkaars normen en waarden. Dat het niet uitmaakt of het vriendje waar je mee speelt nu Turks, Marokkaans, Surinaams of Nederlands is. En dat het niet uitmaakt of iemand nu op mannen of vrouwen valt. Iedereen is gelijk en daar heb je respect voor.

-Ik wil jou leren dankbaar te zijn

Dankbaar voor al het moois wat je hebt, maar ook dankbaar voor de kleine dingen. Dat je hier in Nederland relatief veilig bent. Niet iedereen staat in die positie dat zij dit kunnen zeggen. Of kan zich veel en/of dure dingen veroorloven.Wees daarom blij met alles wat je zult krijgen hoe klein ook. Het kleinste cadeau is vaak het grootste gebaar.

-Ik wil jou leren heel veel plezier te hebben

Mijn motto: Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Ik zal daarom dan ook altijd proberen gek met jou te doen en veel te lachen en plezier hebben! Met humor en vermaak is het leven een stuk makkelijker!

-Ik wil jou leren te genieten van de kleine dingen in het leven

Van de lieve kleine eendjes die geboren zijn of de bloemen die zo mooi zijn uitgekomen. Of de geur van vers gemaaid gras of de geur van lekker eten en vers gebakken brood. Die kleine dingen waar je zo van kan genieten!

- Ik wil jou leren om trots te zijn

Trots op wat je allemaal zult bereiken. Alle mijlpalen die jou nog te wachten staan. Dat je gaat praten, voor het eerst naar school gaat, je diploma zal halen, een mooie baan zal vinden en ga zo nog maar even door! Wat een ander ook zegt, wees trots op wat JIJ hebt bereikt! 

En oh er zullen nog zoveel meer dingen zijn die ik jou wil gaan leren. Maar daar zullen we samen achter komen tijdens de ontdekkingsreis die jij in deze wereld zal doen !

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je