{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dingen waar ik blij van wordt

Er zijn zoveel dingen om blij van te worden!

Afbeelding blog 'Dingen waar ik blij van wordt' Achtergrond blur afbeelding

Ken je dat? Op zoek naar inspiratie om een blog te schrijven en ineens wordt het je in je schoot geworpen door een bericht op tv of een dicussie op het internet?

Dat had ik zojuist. Ik had een tekst gedeeld op facebook, een tekst die ging over hoe vrouwen nog wel eens geneigd zijn om door te gaan wanneer het eigenlijk te moeilijk is en hun gevoelens dan verbergen. De discussie/ het gesprek dat daarop volgde was inspirerend, de één vond dat je je gevoelens niet moet verbergen omdat dat zelfvervreemdend en vermoeiend werkt. Een ander vond juist dat je ervoor moest kiezen om te lachen, want als je positief in het leven staat ben je veel gelukkiger, zelfs als onze omstandigheden ongelooflijk zwaar zijn. Mijn eigen mening zit ergens in het midden en daarom, om te bewijzen dat positief denken kan leiden tot geluk, bij deze: dingen waar ik blij van wordt.

  • Als mijn minispruitje me komt knuffelen, het gevoel van hoe dat kleine lijfje precies in mijn armen lijkt te passen. Heerlijk!
  • Als mijn maxispruit me verrast met één van zijn inzichten, het is bijzonder om te zien hoeveel hij begrijpt. Zo bijzonder.
  • Als mijn normaal gesproken onromantisch man me ineens een lief kadootje komt brengen/ me aanbiedt iets voor me te doen, gewoon zomaar, of omdat hij weet dat ik een lief gebaar nodig heb.
  • Ik heb via hyves en facebook (en nu ook via mamaplaats) een aantal mensen leren kennen, die ik nog nooit ontmoet heb en die toch een deel van mijn leven zijn gaan uitmaken, ik kan me verwonderen over hoe bijzonder dat eigenlijk is.
  • Muziek maakt me blij! Ik luister nu, terwijl ik dit schrijf, naar Delain (beetje in de stijl van Within Temptation) en dat geeft me energie.
  • Inspiratie opdoen op plekken waar je het niet altijd verwacht. Één van die mensen die ik via facebook heb leren kennen en nog nooit ontmoet heb, heeft al meerdere malen als muze gediend voor het schrijven van blogs.
  • Lekker eten en lekker eten maken maakt me ook blij. Het proces van ingrediënten veranderen in iets waar je gezin watertandend van aan tafel gaat is heerlijk. (En laten we eerlijk zijn, het opeten ervan is ook heerlijk!)
  • Wandelen door een herfststorm, een boswandeling in de regen, in het donker door een sneeuwbui lopen, op een lente-ochtend wakker worden van het geluid van vogeltjes, op een zomeravond in de achtertuin genieten van de laatste warmte van de dag, met een wijntje of een wit biertje erbij. Oftewel de natuur en de seizoenen in al hun glorie.

Je ziet het, ik heb genoeg om blij van te worden en ik moet bekennen, het opschrijven van zo’n lijstje (die trouwens nog lang niet af is, maar anders wordt het zo’n lang verhaal) maakt me ook blij!

Theorie bewezen: Positief denken kan leiden tot geluk!

Tags: #Mom life, #post

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je