{{ message.message }}
{{ button.text }}

Die van mij is beter dan die van jou

​"Of ik mij geen zorgen maakte over zijn achterstand, want HAAR zoon tekende al kopvoeters toen hij drie was."

Ik deelde gisteren op mijn Facebook de eerste kopvoeter van mijn zoon(4 jaar) waar ik heel trots op ben. 

Een kopvoeter of koppoter is zo'n beetje de eerste vorm van een mens die een kleuter tekent. Het bestaat uit een hoofd en daar aan vast de beentjes.

Later komen de armpjes en overige lichaamsdelen.

Ik hou van tekenen en moet mijn best doen om mijn passie niet op mijn zoontje te projecteren. Mijn hoop is dat hij net zo blij wordt van tekenen als ik (en net zo goed, ik heb mijn trots).

Helaas heeft hij tot nu toe weinig interesse, behalve dan in het inkleuren (lees bekrassen) van mijn eigen werk op onbewaakte momenten.

Ik moest dan ook een traantje wegpinken toen ik zijn kunstwerk op het krijtbord aantrof. He-le-maal trots!

Helaas denken sommigen daar anders over.

Ik kreeg namelijk via zo'n "persoonlijk" Facebook berichtje de volgende opmerking:

Of ik mij geen zorgen maakte over zijn achterstand, want haar zoon tekende al kopvoeters toen hij drie was.

Niet de gemeenschap of wetenschappelijke normen zijn de maatstaf. Nee HAAR zoon.

Nu ken ik haar niet zo goed en ze zal het wel onbenullig goed bedoeld hebben, maar ik raakte er toch lichtelijk geïrriteerd van.

Ik heb zo gereageerd:

Ja ik maak mij zorgen! Maar wat doe je er aan?!!
Niemand wil helpen en het ligt echt niet aan ons.
Hij kan ook al niet fietsen of zwemmen. We hebben het echt geprobeerd hoor. Maar bij het zwembad zeggen ze dat hij nog te jong is. Dat hij er nog niet aan toe is en dan angst voor water ontwikkeld. Nou misschien moet dat dan maar, 'T is niet dat hij verzuipt of zo toch? Slappe hap. En dat fietsen is ook een ramp. Steeds maar vallen en ik ben dat gejank ook zo zat.
Je zou denken dat hij een beetje talent van z'n moeder heeft. Niks! Nada noppes! Zingen kan ie ook al niet. Dus ik zeg maar dat ie zijn mond moet houden.
Ik schaam mij kapot.
Die van jou sliep zeker door toen ie 6 weken was? Nou dat rotjoch van mij nog steeds niet!!!1! Chronische oorontsteking en zo. En wij hem maar laten janken. Want ja dat moest. Is het met drie weken wel over. Nou niet dus!
Op school zeggen ze dat hij het heel goed doet. Kan goed kletsen en is vlot met rekenen. Ja, zie ik ook wel. Beetje optellen en aftrekken. Maar ja, wat is daar nou spannend aan. Dat leert elk kind uiteindelijk op school toch? Dat kan ik niet op Facebook zetten.
En wij maar kado's kopen. Elke week krijgt ie weer wat. Je zou toch denken dat je dan wat terug kan verwachten.
Ik weet ook niet waar ik zo'n ondankbaar kind aan heb verdiend...

En toen werd het stil, geen reactie.

Waarschijnlijk heeft ze het niet zo kwaad bedoeld en is ze gewoon trots op haar eigen kind, maar wat werd ik daar pissig (en achteraf gezien onredelijk) van. De gekwetste moeder in mij wilde wraak en hoopte dat ze zich nog lang ongemakkelijk voelt.

Mommy-shaming: gewoon niet doen.

Ik ga vanmiddag mijn excuses maken en dan zijn we vast weer even goede Facebook-vrienden.

Tags

Kids & Zo

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken