{{ message.message }}
{{ button.text }}

Deel twee van de ramp

Het is alweer even geleden dat deze ramp plaatsvond. Toch is het nog vers.. Dit is voor mijn kinderen.

Afbeelding blog 'Deel twee van de ramp'

De laatste update


Bij ons is inmiddels het zolderraam vervangen en hersteld, zodat er geen water meer vanuit de zolder naar beneden kan kruipen.

Het gat in het dakleer is hersteld.

De dakpannen zijn voor een groot deel vervangen. Helaas moeten ze nogmaals terugkomen omdat wij meer kapotte pannen hebben ontdekt.

De wasmachine is gemaakt.

De schilder komt vanmiddag kijken of alles wat droog is en geschilderd kan worden.

Er zijn als het goed is nieuwe serre platen besteld en een nieuwe lichtkoepel.

Wij zijn langzaam een lijst aan het maken van alle inboedelschade. Deze lijst wordt steeds een beetje langer.

Langzaam wordt dus alles hersteld, maar:

Beschadigde daktrims, koperen afvoerpijpen, goten worden niet hersteld. Hier zitten flinke deuken in, maar dat wordt cosmetische schade genoemd. Dit is niet noodzakelijk om te vervangen dus valt dan niet onder de verzekering.

En nog meer 'maar':

Mijn lieve knappe oudste zoon is nog steeds angstig. Gelukkig wordt dit steeds minder. Hij is nu weer zindelijk, kan weer meer lachen, wordt niet mee iedere nacht huilend wakker en wijst niet meer continue naar iedere beschadigde plek in huis. Het helpt hem wanneer er weer iets gemaakt wordt. Mijn jongste reageert natuurlijk ook op zijn manier. Hij huilt mee wanneer de oudste huilt. Samen hebben ze op deze manier troost aan elkaar.

Het is allemaal nog veel te vers. Er is net een onweersbui geweest. Mijn zoon sprong bijna in mijn nek, huilend en geschrokken. Leg hem maar eens uit dat dit een 'gewone' onweersbui is. 'Ik vind dit echt niet leuk mama' zegt hij verschrikt. Samen voor het raam kijken en een zo goed mogelijke uitleg geven. Ik kan hem niet zeggen en beloven dat het nooit mee gebeurd zoals 'toen'. Ik kan hem wel zeggen dat die bui uitzonderlijk was en dat deze onweersbui nu, op dit moment alleen donder, bliksem en regen meebrengt.

De stop vliegt er uit en we gaan samen ervoor zorgen dat er weer licht is. Hij laat mijn hand echt niet los.

De serre is nog kapot, dus daar regent het binnen. 'O, oh mama, kijk!' Is zijn reactie.

Als wij aan het wandelen zijn: 'Kijk mama, die hebben ook al de pannen kapot, net als papa!'

Laatst waren we buiten aan het spelen. Heerlijk met heel het gezin. Het was prachtweer. De achterbuurvrouw rijdt haar container naar binnen toe. Mijn zoon schrikt op en roept hard: 'mama, papa, snel naar binnen, onweer! Ik kijk hem aan en zie zijn blik. Een blik vol met angst en verdriet.

Lieve schatten van mij, ik voel wat jullie voelen. Bij mij is het ook nog vers en dit durf ik gerust te zeggen! 

Wij geven het samen een plekje.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je