{{ message.message }}
{{ button.text }}

Decembermaand frustraties

Ieder jaar rond november komen de frustraties weer omhoog. Waar brengen we de feestdagen door?

Afbeelding blog 'Decembermaand frustraties'

Elk jaar komt die decembermaand weer en elke keer denk ik weer: "waarom zijn we niet eerder begonnen met plannen?"      En dan gaat het vooral om de kerstperiode en uiteraard om oud en nieuw. Ieder jaar levert het mij weer gigantische frustraties op, want elk jaar moeten we weer keuzes maken, keuzes die ik liever niet maak, maar die helaas toch nodig zijn.

Er zijn maar 2 kerstdagen en die dagen moeten uiteraard netjes verdeeld worden tussen mijn familie en mijn schoonfamilie. En ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar mijn eigen familie heeft toch stiekem een beetje mijn voorkeur, daar vind ik het het allerbelangrijkst dat we er allemaal zijn. Maar nu het half november is, en we eigenlijk al wel tegen het eind van deze maand gaan lopen en die decembermaand dus komen gaat, werd er vanuit de schoonfamilie toch die ene vraag gesteld: "wanneer vieren we kerst?"

Tja.. paniek bij mij, want er moest toch ook gelijk een antwoord komen. En aangezien dit de familie van mijn man is (okee, ook van mij, maar toch meer van mijn man), gaf hij ook, eigenlijk naar mijn mening een beetje te snel, een antwoord op die vraag. "Wij kunnen eerste kerstdag wel komen, dat doen we toch elk jaar?" Uhm.. ho even.. ik wil toch wel eerst graag weten of mijn familie dan niet toevallig plannen heeft. Dus snel een appje gestuurd naar de familieapp. En nu maar hopen dat beide agenda's niet gelijk lopen! Gelukkig kwam al vrij snel een appje terug van mijn moeder: "oma is tweede kerstdag bij ons" oftewel, wij vieren tweede kerstdag samen kerst :-) Eind goed al goed (voor dit jaar), zullen we alvast afspraken maken voor volgend jaar?

En dan oud en nieuw, tja, daar wil ik het eigenlijk helemaal liever niet over hebben. Sinds we kinderen hebben zijn we blijkbaar niet meer leuk genoeg om samen mee oud en nieuw te vieren. Dat klinkt wel erg melodramatisch en ik moet toegeven dat ik het soms ook wel zo voel, maar tegelijkertijd doe ik er misschien zelf ook niet genoeg aan om het tij te keren. Ik vind het zo lastig om mezelf aan te bieden aan anderen, simpelweg ook omdat ik bang ben om 'afgewezen' te worden. Het komt er dan waarschijnlijk uiteindelijk op neer dat we weer gezellig met z'n tweetjes aan de oliebollen zitten, zuchtend en kreunend op de bank omdat we het eigenlijk niet volhouden tot 12 uur. En samen proostend op het nieuwe jaar en kijkend naar het prachtige vuurwerk het nieuwe jaar ingaan.

Ach en achteraf gezien valt het allemaal wel weer mee en ben ik ook elke keer de decembermaand weer goed doorgekomen, maar toch begint elke keer in november weer dezelfde frustratie. Herkenbaar?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je