{{ message.message }}
{{ button.text }}

​December, wat een magische maand!

December, de mooiste en meest magische maand van het jaar. Ik ben blij dat je er weer bent!

Afbeelding blog '​December, wat een magische maand!'

December, voor mij altijd een maand waarin er even niet zoveel gediscussieerd word. Een maand waarin we heel eventjes vergeten wat voor ellende mensen op elkaar afroepen. Waarin we gewoon even oprecht aandacht hebben voor mensen die dat nodig hebben of gewoon voor elkaar.

De straten overal uitbundig verlicht, de winkels rood, zilver en goudgekeurd. Die vrolijke dikkerd met z'n baard, die overal met z'n lach de straten vrolijker maakt. Een fijne start van de donkere maanden, wat mij betreft.

Noem me naïef als ik even geen zin heb in gezeur. Mij even niet druk wil maken over mensen die roepen dat 'iemant de lijding moet nemen en de rotzooi opruimt' ondertekent door het symbool van Europa met erachter een hakenkruis. Ik kan veel zeggen over deze zeer slecht geformuleerde zin, maar de verlichtte straten en huizen, de gezellige Kerstsfeer zorgt er bij mij voor dat ik het even naast mij neer kan leggen. En naïef, ja misschien wel. Maar tegelijk ook nodig om op te laden en mij niet te verliezen in boosheid.

Het voelt wel eens alsof ik het even een paar weken nodig heb om in een sprookje te leven en te denken dat de wereld alleen maar goed is. Dat we allemaal klaar staan voor de mensen die het moeilijk hebben. Te zien dat men wél behulpzaam kan zijn en wél iets over heeft voor een ander. En misschien is het geen sprookje, maar zie ik het gewoon te weinig tegenwoordig.

Een maand die ook als klein kind al voelde als een maand waarin we op een heerlijke wolk zweefden. Heel veel leuke dingen deden, feest hadden op school en ook nog kadootjes kregen! Toen was het in ieder geval voor mij al een magische maand.

En misschien is het hypocriet dat we precies deze maand wel weer denken aan de mensen om ons heen. Maar laten we ook gewoon eens blij zijn dat zo een maand, zulke goede en positieve dingen teweeg kan brengen.

Hoe je het ook wilt noemen, voor mij is het toch nog steeds de mooiste maand van het jaar. En ik ben blij dat ie er weer is! En dat ik in deze al prachtige maand voor t eerst mama werd in 2012 helpt natuurlijk ook wel! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je