{{ message.message }}
{{ button.text }}

De zwangerschapstest (deel 1)

Na lang twijfelen besluit ik naar de drogisterij te gaan voor een zwangerschapstest.

Afbeelding blog 'De zwangerschapstest (deel 1)'

We zijn een dag verder en ik twijfel steeds of ik wel of niet een zwangerschapstest ga doen. Voor hetzelfde geld word ik alsnog ongesteld en dan hoeft het niet. Ik dub nog even en dan besluit ik de knoop door te hakken: ik ga een test halen! Ik vertel, een beetje ongemakkelijk lachend, mijn vriend dat ik naar de drogisterij ga voor een test. Hij reageert rustig en vindt het prima.

Bij de drogisterij aangekomen loop ik onrustig door de winkel. Ik wil niet dat bekenden zien dat ik een test ga kopen. Gelukkig is het rustig in de winkel. Voor het schap twijfel ik welke ik zal nemen. Op internet heb ik al even gekeken welke de 'beste' en betrouwbaarste testen zijn. Ik besluit de duurste te nemen. Ik loop richting de kassa en wacht tot er niemand staat. Snel reken ik af en ga naar huis.

Thuis aangekomen ligt mijn vriend, met de kat, op de bank. Ik maak de verpakking open en lees de bijsluiter. De test kan op twee manieren uitgevoerd worden: over het monstertje van de test plassen of eerst de plas opvangen in een potje en dan het monstertje in het potje houden. Ik kies voor het laatste. Snel zoek ik een geschikt glazen potje en ga ik naar boven om de test uit te voeren. Ondertussen blijft vriendlief, met katlief, heel rustig (in mijn ogen onverschillig) op de bank liggen. Dat irriteert mij best wel. Boeit het hem allemaal wel? Of is dit de manier hoe mannen hiermee omgaan?

Nadat het potje gevuld is, moet ik het monstertje 20 seconden in het potje houden. Daarna gaan de 3 minuten wachten in. Ik besluit naar beneden te gaan. Ik wil samen de 'uitslag' bekijken. Voor mijn gevoel duren de minuten een eeuwigheid. Vriendlief blijft de rust zelve, terwijl ik door de woonkamer ijsbeer. Eindelijk zijn de minuten voorbij en gaan we de trap op naar boven. Ik ben best zenuwachtig. Allemaal gedachten schieten door mijn hoofd. Zal het echt zo zijn dat het nu al 'raak' is? Of moeten we langer geduld hebben?

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je