{{ message.message }}
{{ button.text }}

De wondere wereld van bloggen

Bloggen is een kunst. Geef bloggers de credits die ze verdienen. Te vaak word het doel van een verhaal over het hoofd gezien.

Afbeelding blog 'De wondere wereld van bloggen' Achtergrond blur afbeelding

Bloggen, een bekend fenomeen op social media. Steeds meer mensen kruipen in de virtuele pen en schrijven er lustig op los.

Bloggen kan een heerlijke uitlaatklep zijn om je mening over heel uiteenlopende onderwerpen met de wereld te delen.

Bloggen is een vak op zich, niet zomaar even een verhaaltje op het net knallen.

Over een blog word nagedacht. Een professioneel blogger kwakt niet zomaar wat neer maar denkt na over wat hij/zij schrijft.

De zinsopbouw, woordkeuze, doel vaststellen, one-liners, hoe interesseer je potentiële lezers.

Er komt veel bij kijken en er gaat nogal wat tijd in zitten.

Bovenal is bloggen heerlijk maar er komt ook wat frustratie bij kijken.

Er zijn mensen die de essentie van een blog niet schijnen te begrijpen. In de reacties word gesproken over aanstellen, overdrijven, extreem zijn, perfecte moeder uit willen hangen, en zo kan ik eindeloos doorgaan.

Deze mensen focussen zich op een klein aspect van de blog en gaan daarmee het doel van de blog voorbij. Een beetje blogger dikt zijn tekst een beetje aan, provoceert een beetje. Dit is nu eenmaal nodig om mensen te lokken. Om te zorgen dat mensen de moeite nemen je verhaal te lezen.

Ik wil een ieder adviseren zich te verdiepen in wat een blog nu eigenlijk is en hoe je het behoord te lezen. Geef een blogger de credits die hij verdient en lees een blog echt, en dan bedoel ik echt lezen. Ga op zoek naar de diepere betekenis, de achterliggende gedachte en pak deze talentvolle persoon niet op een zin om je frustratie te uiten.

Ga terug naar de kern!

En neem dan pas de moeite om een goed doordachte mening te plaatsen.

Beginnend blogger of vergevord, ervaren of onervaren. Stuk voor stuk talentvolle mensen met een ambitie voor schrijven!!!

Respect voor al mijn mede bloggers.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je