{{ message.message }}
{{ button.text }}

De wereld van mijn (net) 3 jarige..

Het proces van ouder worden verloopt bij niemand geheel vlekkeloos, zo ook niet bij mijn lieve peutertje..

Afbeelding blog 'De wereld van mijn (net) 3 jarige..'

Afgelopen zondag is mijn jongste mannetje 3 jaar geworden. Het lijkt wel of dit heel wat met hem heeft gedaan, hij heeft namelijk een aantal beslissingen genomen:

  • Voor middagslaapjes ben ik nu toch echt te groot geworden. Leg je mij wel in bed? Dan kom ik mijn bed gewoon weer uit, want ik heb toch echt geen slaap mama!
  • Daar waar ik, toen ik 2 jaar was, bijna nooit ‘nee’ zei, ga ik dat nu lekker wel doen. NEE, NEE, NEE, NEE, NEEEEEEEEEEEEEEE!
  • Ik heb ontdekt dat als iets van mij is, ik ook kan zeggen dat iets van mij is. Dus kom je aan mijn spullen, dan zeg ik:   “NEEEEEEE, DAT IS VAN MIJ!!” Het liefste ga ik er dan ook nog even bij huilen.
  • Dat huilen is sowieso wel een dingetje. Misschien ben ik nog een beetje moe van alle indrukken, maar bij iedere boe of   bah van iemand, begin ik gewoon even lekker te piepen, gezellig toch mama?
  • Nu ik 3 jaar ben, kan ik toch echt wel echt alles zelf! Dus waag het ook niet om mij proberen te helpen, want ik wil het   ZELF doen!
  • Daarbij vind ik het gewoon ook wel erg leuk om even extra de grenzen op te zoeken, daar kan je toch wel tegen mama? En zo niet, dan heb je geloof ik gewoon pech.

“Maar mama, ik beloof je dat dit maar tijdelijk is. Over een week ben ik wel gewend aan het feit dat ik nu 3 jaar ben, goed?”

Dat is goed schat! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je