{{ message.message }}
{{ button.text }}

De wens voor een tweede..

Dan voel je ze weer rammelen..die eierstokken. De wens voor een 2e was er al, maar nu zijn we er 'klaar' voor! Maar loslaten en afwachten...

Afbeelding blog 'De wens voor een tweede..' Achtergrond blur afbeelding

Dat we - als het ons gegeven zou zijn -  graag meer kindje dan 1 zouden willen, daar waren we eigenlijk al over uit. Eigenlijk al voordat we de eerste kregen. Natuurlijk weet je nooit hoe het loopt, dus helemaal zeker weet je het niet. Maar dit was ons gevoel en onze wens. 

Ik heb al eerder geschreven dat onze eerste al snel een feit was, maar we van haar wilden genieten en rustig zouden wachten tot we klaar waren voor een broertje of zusje. We genieten uiteraard nog volop, maar we zijn eruit. We zijn er klaar voor! We gaan voor een broertje of zusje voor ons meisje! 

Bij de eerste was ik best wel bezig met zwanger worden, mijn cyclus, eisprong etc. Mijn menstruatie bleef erg lang uit en dat maakte mij best wel zenuwachtig. Ik had het liefst gelijk een cyclus want dan wist ik waar ik op moest rekenen. Maar na jaren aan de pil was er GEEN 'normale' cyclus! 

We oefenden vrolijk door (iedereen snapt wat ik bedoel) tussen de lakens en toch was ik er steeds mee bezig. Zou het deze keer raak zijn en bij alles wat ik voelde hoopte ik bijna dat ik ongesteld zou worden. Dan wist ik tenminste dat mijn cyclus er überhaupt nog was! Maar die menstruatie bleef uit. Ik bleek na zo'n 80 dagen zwanger! 

Ik had me daarna voorgenomen bij een tweede alles wat meer los te laten. Ik wist nu tenslotte dat mijn lijf werkt zoals het hoort. Daarnaast hebben we een geweldig meisje dus een 2e kindje zou sowieso een cadeautje zijn! Mooi voornemen...maar de uitvoering....

Nu we dus zover zijn en ik weer gestopt ben met de pil is daar weer dat gevoel.. Er steeds mee bezig zijn in je hoofd.. je van alles afvragen. Bij elk 'pijntje' of raar gevoel denken 'is dit mijn eisprong?'. Ik zou dit toch loslaten bij de 2e..? Waarom lukt dat toch niet? De wens is natuurlijk ook groot, maar toch....

Loslaten en ontspannen...juist..samen met een beetje (oké, misschien veel) focus op mijn lijf en zwangerschap. Hebben meer mama's hier last van? Dat het loslaten lastig is?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je