{{ message.message }}
{{ button.text }}

De vraag, een eiceldonatie..?

Een lieve 'oud-collega' en haar lieve man hebben een probleem. Bente is namelijk vervroegd in de overgang.. Geen baby voor dit super koppel?

Afbeelding blog 'De vraag, een eiceldonatie..?' Achtergrond blur afbeelding

Zoals ik in mijn inleiding al kenbaar maakte, Bente is vervroegd in de overgang. Het eerste wat bij me op komt is, wat een onwijs groot verdriet moet dat met zich mee brengen. Zo'n jonge en lieve meid! 

Ze staan al vier jaar op een wachtlijst voor een donatie en deze kan nog wel tot 12 jaar oplopen!

Ik kijk naar mijn prachtige zoon en besef eens zo goed dat dit een geschenk is, een niet vanzelfsprekend gegeven.. 

Maar terug naar Rob en Bente..

Gister hebben zij een dappere keuze gemaakt, zij hebben online via FB een filmpje gepost met een brandende vraag! Ze zijn namelijk op zoek naar een eiceldonatie. Zoals je in het filmpje kunt zien, (ik post hieronder de link)  is deze dan niet voor hen zelf. Ze hebben gekozen om naar België te gaan, zodat de donor anoniem blijft. De lieve vrouw die hen dat eicelletje gaat geven, doneert dan haar eitje aan de donorbank en geeft daarmee Rob en Bente het recht op een ander celletje uit die bank. 

Dat de donor anoniem blijft betekent echter niet dat ze niet open willen zijn tegen hun kindje over hoe lief iemand geweest is om dit voor hen mogelijk te maken. Ze zijn juist erg open, over deze voor hen zo moeilijke en persoonlijke situatie waarin zij zich bevinden.

Er zijn wat eisen voor zo'n donor, deze mag niet ouder zijn dan 36 jaar, niet roken en moet uiteraard 'gezond' zijn en het liefste, zelf geen kinderwens meer hebben. Want hoe klein de kans ook is, er bestaat een kans dat je zelf onvruchtbaar raakt door de procedure. Bente en Rob willen dan ook graag, met iemand die zich hopelijk snel aanbied, goed gaan praten over wat het allemaal met zich mee brengt.

Ik heb het ontroerende en emotionele filmpje al een paar keer gekeken. Gelukkig is het in een razend tempo bekeken en massaal gedeeld! Ze zijn zelfs al vandaag bij L1 (Limburgse tv zender) 'aan tafel geschoven' met hun verhaal.. 

Ik blijf aan hun denken, het is zo'n mooi gegeven, waarom is dit niet voor iedereen weg gelegd? Ik blijf hopen en duimen voor dit lieve stel! Ik heb haar een berichtje gestuurd en gevraagd of ik hier hun oproepje mag delen, dit mocht! Nu mijn vraag aan jullie, kijk het filmpje, misschien kijk je het niet omdat je een celletje wilt afstaan, maar het feit dat zij zo dapper met deze situatie omgaan, verdiend wel erkenning en steun. En ik heb in mijn korte tijd op Mamaplaats mogen ervaren, dat jullie lieve mama's elkaar allemaal steunen, misschien deze lieve mama in spe dan ook?

https://www.facebook.com/BentOOe/videos/1020749175...

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je