{{ message.message }}
{{ button.text }}

De vloek die heerst op onze kerst.

Hoeveel pech kan een mens hebben tijdens de kerstdagen? Hopelijk wordt 2016 een beter kerstjaar voor ons?!

Afbeelding blog 'De vloek die heerst op onze kerst.' Achtergrond blur afbeelding

Het begon 2 jaar geleden, de eerste kerst van ons jongste mannetje. De dagen voorafgaand waren we allemaal al niet helemaal lekker, maar het zette allemaal gelukkig niet door. We keken heel erg uit naar de kerstdagen, want voor het eerst zouden we lekker kerst gaan vieren met een compleet gezinnetje. 

De traditie in mijn familie is dat we altijd op kerstavond met z'n allen gaan eten. Dan maakt iedereen wat lekkers en dan eten we dit gezamenlijk op. Zo ook 2 jaar geleden, alleen wat er die avond gebeurde, zou nog veel mensen bijblijven de komende jaren. Toen we net begonnen waren met eten, bedacht mijn kleine mannetje dat het misschien wel leuk zou zijn om te gaan spugen en wel over zijn eigen moeder en haar mooie kleren heen. Dit bleef helaas niet bij één keer, maar dit gebeurde meerdere keren achter elkaar. Helaas hebben we deze kerstavond dus moeten afbreken, om ons zieke mannetje lekker thuis in bed te leggen. Maar wat bleek nou het geval, waarschijnlijk had ons mannetje het norovirus, een besmettelijk darmvirus. De komende dagen moest namelijk iedereen (ja echt iedereen, 25 man!) die kerstavond aanwezig was geweest ook spugen. Op dat moment verschrikkelijk, maar achteraf gezien ook wel een komisch verhaal.

Vorig jaar zou alles dus alleen maar beter kunnen, tja.. dat hadden we gedacht. Deze keer begon alles met een verkoudheidje, maar dat verkoudheidje ging helaas van kwaad tot erger. Manlief werd geveld door een ernstige longontsteking, en helaas was ook ons kleine mannetje deze keer weer aan de beurt. Ook hij kreeg een longontsteking. Kerstavond moesten we dus weer overslaan en ook de beide kerstdagen daarop volgend konden we niet aanwezig zijn. Het werd zelfs zo erg dat ons mannetje in het ziekenhuis werd opgenomen met uitdrogings- en uitputtingsverschijnselen. Wat een nare dagen waren dat! Gelukkig mocht hij 31 december met ons mee naar huis om oud en nieuw te vieren, maar wat kan je dan een zorgen hebben!

Nou, dit jaar moest het er dan van gaan komen. Eindelijk een fijne kerst, daar waren we wel aan toe. Maar helaas, dit bleek ons niet gegund. De eerste dag van de vakantie werd mijn dochter ziek, flink hoge koorts met een buikgriepje. "Oh nee.. daar gaan we weer!" De griep hield een behoorlijk aantal dagen aan, maar gelukkig zaten we nog iets voor kerst. Maar helaas is het zo dat als bij ons één iemand ziek is, dat helaas de volgende ook snel volgt. En ook deze keer was dit het geval. Ons kleinste mannetje volgde inderdaad. Dit resulteerde dus helaas weer in een kerstavond waar we niet allemaal aanwezig konden zijn.

Toen ik eerste kerstdag wakker werd, voelde ik al dat mijn lijf niet zo voelde als dat het zou moeten voelen: "oh nee, ik werd zelf ziek! Hoe kan dat nou, ik ben nooit ziek?!" Maar het was toch echt zo, en voor het derde jaar op rij werd onze kerst helaas verpest door ziektes. Bizar, wat een slechte timing wij hebben! Wordt 2016 dan wel ons kerstjaar?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je