{{ message.message }}
{{ button.text }}

De vakantie naar Thailand

Heerlijk en ontspannen op vakantie met zijn twee voordat de baby er is.. Nooit geweten dat de woorden van zijn vader mij zouden achtervolgen

Afbeelding blog 'De vakantie naar Thailand'

Daar gingen wij dan, op vakantie. Wij hadden ons er op verheugd en konden niet wachten. Omdat wij pas rond 16 uur op schiphol  moesten zijn, deden wij in de ochtend nog de laatste dingetjes.

Zijn ouders hadden aangeboden om ons naar het vliegveld te brengen, omdat alles vermoeiend voor mij zou worden. Ik wilde dit niet, want ik kon goed voor mijzelf zorgen en had hun hulp niet nodig. Ook het ophalen, hoefde het niet. Wij konden ook heel goed met de trein.

Voordat wij incheckte, aten wij eerst een hapje in een restaurantje en gingen daarna naar binnen. Zijn vader belde hem om hem een goede reis te wensen en wilde mij niet aan de telefoon. Ze begonnen weer met het verpesten van onze vakantie. "Fijn dat jij vader mij ook wilde spreken", zei ik tegen mijn man. Kort er na belde zijn moeder en zij wilde mij wel spreken. Ik nam de telefoon aan en deed kortaf. Ik snapte niet hoe jij kan doen alsof er niks aan de hand is na alles wat je tegen mij hebt gezegd.

Mijn stemming was anders en ik merkte dat ik geïrriteerd raakte. Mijn man zag het en zei: "Laat het gaan, we gaan nu op vakantie laten we ontspannen." Mijn man had gelijk en ik probeerde het van mij af te zetten.

Wij hadden een goede vlucht en kwamen in de avond aan in ons hotel in Bangkok. Mijn man belde zijn vader op om door te geven dat wij veilig waren aangekomen. Ik had mijn ouders een appje gestuurd. Verrassend genoeg vroeg zijn vader hoe het mij ging. Ik hoorde dat mijn man wilde vertellen hoe het mij was, waarop ik zei "zeg maar dat het hem niks aangaat!"

Inmiddels was ik al 16 weken zwanger en volgens de verhalen op internet zou ik de baby al moeten voelen bewegen. Ik voelde helemaal niks. Zelfs niet wanneer ik het stimuleerde. Ik maakte mij zorgen en vertelde het aan mijn man. Hij zei om mij niet al te druk te maken, de baby zal wel lekker aan het slapen zijn. Het eerste wat in mijn opkwam, waren de woorden van zijn vader "na 12 weken kan je ook een miskraam krijgen." Ik zei tegen mijn man, wat nou als je vader gelijk heeft gekregen?? Wat nou als de baby daarom niet beweegt?

Zo ging het de hele vakantie door, ik was onzeker.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je