{{ message.message }}
{{ button.text }}

De ultieme test. Hoe belangrijk is je kind voor jou

Zusje van mijn man geeft een feestje. J. is ziek. Ga je naar het feestje of blijf je thuis bij je ziek kindje??

Afbeelding blog 'De ultieme test. Hoe belangrijk is je kind voor jou' Achtergrond blur afbeelding

Inmiddels waren wij een week verder en de verjaardag van het zusje van mijn man stond voor de deur. 

J. was nog steeds ziek. Wij waren ook al naar de dokter geweest en die zei dat J. lekker moest uitzieken. J. had verhoging, de huisarts zei mocht zijn temperatuur omhoog gaan, meteen de spoedpost bellen en niet wachten op mij. 

Het was zaterdag 10 januari 2015. Het zusje van mijn man was jarig, 25 jaar geworden en gaf een feestje in een zaaltje. Wij waren uitgenodigd en wat het zusje ook had gedaan op het doopfeest van J. mijn man moest en zou gaan. Hij was zelfs gaan shoppen voor dat feestje. J. was nog steeds ziek en ik zei tegen mijn man dat ik niet ga met J. De dokter heeft geadviseerd om  niet in openbare ruimtes met hem te gaan nu hij zo klein is. Mijn moedergevoel zei ook tegen mij, niet doen blijf lekker thuis. Ik zei tegen man "J. is ziek ik blijf lekker thuis met hem." Hierop zei hij oh, maar ik ga wel want ze rekenen op mijn hulp. Ik zei ze rekenen op jouw hulp? Je zoon is ziek. 

Dat ons kindje ziek was, interesseerde mijn man niet. Hij zei ik ga naar het feestje en als er iets is bel mij meteen. Hij wilde de deur uitgaan of de bel ging. Mijn ouders stonden voor de deur. Ze kwamen J. opzoeken omdat hij ziek was. Mijn man liep naar mij toe om mij gedag te zeggen en zei je ouders zijn er je bent niet alleen. Ik keek hem aan en nog voordat ik iets kon zeggen liep hij de deur uit. 

Mijn moeder had J. vast en zei dat zijn hoofdje gloeide. Ik maakte een washandje nat en legde het op zijn hoofdje. Mijn moeder begon zijn hoofdje zachtjes te masseren. J. vond het heerlijk en viel in slaap. Een paar uren later, rond 21:30, belde mijn man om te vragen hoe het met J. ging. Ik vertelde hem dat hij sliep maar wel warm aanvoelde. Mijn man zei ok en hing op. Ik keek naar mijn telefoon en dacht het zal wel en ging naar J. kijken. 

Ondertussen waren wij wat uren verder en mijn ouders maakte aanstalte om naar huis te gaan. Het was al 23:45 uur. Mijn man was nog steeds niet thuis. Ik zei tegen mijn ouders, wacht even ik ga J. even temperaturen. Het moment dat ik zijn temperatuur opnam, schoot zijn lichaamstemperatuur omhoog. Binnen 10 sec zat hij op 38 graden. 38.6 was zijn temperatuur. Ik zei tegen mijn ouders, ik ga de spoedpost bellen, wacht even met weg gaan. De spoedpost wilde J. zien. Mijn moeder kleedde hem aan en ik kleedde mij om. Ondertussen belde ik mijn man om door te geven dat J. naar de dokter ging en om te vragen of hij naar huis kwam. Ik kreeg hem na 3 keren bellen niet te pakken. Ik belde een nicht en een tante van hem. Niemand nam op. Ik stuurde hem een appje dat ik naar de dokter ga met J. en dat hij naar de spoedpost moest komen. 

Drie kwartier later belde hij mij en vroeg waar ik was. Aan zijn stem hoorde ik dat hij gedronken had en ik zei tegen hem dat ik naar de dokter ga. Ik ben er al bijna. Hij zei ik kom er aan. Zou je dat wel doen, rijden nu je wat op hebt? Mijn man zei dat hij twee borrels ophad en hij kon rijden naar het ziekenhuis. 

Wij zaten in de wachtkamer. Mijn man belde en vroeg of er ergens alcoholcontrole was. Alcoholcontrole? Je hebt toch maar twee borrels op? Mijn man reageerde daar niet op en ik zei ja er is controle. Als je niet hebt gedronken, hoef je je geen zorgen te maken. Drie kwartier later kwam mijn man binnen. Ik rook een walm van alcohol en keek hem boos aan.

Wij werden naar binnen geroepen. Mijn man sprak met de dokter alsof hij de hele avond met J. was en wist hoe hij de hele avond was. Ik zei tegen de dokter mijn man komt net aan hij weet niet hoe J. het de hele avond heeft gedaan. De arts constateerde een keelontsteking. Hij kreeg een kuurtje mee en wat tijmsiroop. Wij liepen naar buiten en mijn man zei dat hij in de woonwijk heeft geparkeerd. Wij moeten een stukje lopen. Ik keek hem aan en zei J. heeft keelontsteking het vriest buiten en jij wilt nog 10 min in deze kou naar de auto lopen?! Mijn vader zei ik breng jullie naar de auto.

Mijn vader had ons afgezet en wij reden naar huis. Mijn man vertelde hoe leuk het feestje was. Ik zei hierop, hoe was het met J.? Ja heel goed zei ik sarcastisch. Ik vroeg aan mijn man "is het bij jou helemaal niet opgekomen om na een paar uurtjes naar huis te gaan? Is het bij jou niet opgekomen om je vrouw te helpen?" Mijn man zei ik heb je gebeld. Ik zei ja, om te zien of je verder kon feesten. Niemand maar dan ook niemand heeft tegen jou gezegd om naar huis te gaan? Hij zei ja mijn ouders zeiden om te bellen. Om te bellen??!! Ik zei weet je ik ga deze discussie niet met je aan. Het is voor mij weer bevestigd. Met deze woorden ben ik gaan slapen. 

De volgende dag kwamen zijn vader, zusje, broertje en schoonzus J. opzoeken. Het enige waar ze over spraken was het feestje. Hoe gezellig het was geworden nadat mijn man weg was. Ik reageerde er niet op en verzorgde J. Zijn vader vroeg waarom ik hem niet had gebeld toen ik mijn man niet kon bereiken. Ik keek hem aan en zei mijn man had op zijn telefoon moeten letten en bereikbaar moeten blijven. Feesten kan je altijd nog. Zijn vader en derest gingen weg en ik ging met J. naar bed. Mijn man kwam naar boven en vroeg of er iets was. Ik zei nee, ik weet nu hoe belangrijk je kind is voor je. Ik heb je nog gevraagd om het niet laat te maken en bereikbaar te zijn. Je had na een paar uurtjes naar huis kunnen komen. Dat had je familie echt wel begrepen. Je weet dat ik geen rijbewijs heb. Ik mocht blij zijn dat mijn ouders hier waren. Ik zou niet weten hoe ik naar de dokter zou moeten gaan. Het besef kwam bij mijn  man en zei je hebt gelijk. Het zal niet meer gebeuren. Ik keek hem aan en zei niks.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je