{{ message.message }}
{{ button.text }}

De uitslag... Hoe is mijn gesprek gegaan?

Gister stond er een gesprek gepland met iemand van de GGZ, Hoe zou zo'n gesprek gaan? Maar bovenal wat is haar conclussie?

Afbeelding blog 'De uitslag... Hoe is mijn gesprek gegaan?' Achtergrond blur afbeelding

Ik had jullie al verteld dat ik vorige week eindelijk de stap heb durven zetten om naar de dokter te gaan. Die verwees mij door voor een gesprek met iemand van de GGZ. Deze afspraak stond voor gisteren gepland. Super zenuwachtig zat ik daar te wachten tot ze me zou roepen. Mijn hart ging steeds sneller kloppen zodra de deur open ging. Ondertussen spookten steeds weer van alles door mijn hoofd, gelukkig geen negatieve dingen maar vragen als: Wat kon en moest ik van het gesprek verwachten? Zou ze van alles aan mij gaan vragen of moest ik zelf ergens gaan beginnen met mijn verhaal? Hoe zou het er binnen uitzien? Moest ik op een bank gaan liggen en zou ze alles opschrijven net als dokter Rossi in Gooische Vouwen?

Na een kwartier gewacht te hebben werd mijn naam omgeroepen. Nu moest ik toch echt naar binnen, en zou ik nu snel antwoord krijgen op deze vragen????

Allereerst geen dokter Rossi taferelen, gewoon een klein kamertje met drie stoelen een bureau met een computer erop. Een boekenkast wat opbergmappen en een plantje.

Ik nam plaats, ze vroeg mij wat ik kwam doen, ik deed mijn verhaal en de tranen biggelden over mijn wangen. Ze dacht eerst dat het misschien te maken zou kunnen hebben met mijn schildklier. Deze kan namelijk ook helemaal ontregeld zijn, hier zouden we via een bloedtest achter kunnen komen. Ik vertelde nog meer, hierbij vond ze toch wel dat het gedachtes en dingen zijn van mensen met een postnatale depressie. Ze vroeg of ik iets wilde slikken. Ik vertelde dat ik op forums las dat heel veel mensen er nooit vanaf komen of na het stoppen toch weer in een diep dal belanden. Als je er vanaf wilt komen, kom je er vanaf antwoorde ze. Als ik mezelf hier beter door zou voelen waar zou ik het dan niet doen?

Uiteindelijk zou ze nog met de dokter gaan overleggen of de bloedtest nodig is en over de medicijnen. Hierover ben ik daarnet terug gebeld. Ik moet dus bloed gaan prikken om te kijken of mijn schildklier niet van slag is. Ook moet ik vanaf vandaag anti depressiva gaan slikken. Hierdoor kan ik de eerste twee weken wel weer wat dieper weg zakken. Beware of me… Over twee weken moet ik terug komen, om te kijken hoe het gaat.

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je